Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Nu lämnar Kreab tjeckiska huset

Publicerad: 23 mars 2015, 16:40

Lämnar Floragatan 13.

Foto: Objektvision.

I ett drygt decennium har pr-byrån Kreab huserat på Floragatan 13, där den tjeckiska ambassaden låg. Nu flyttar de till Mästerhuset. – Vi får en vitamininjektion i verksamheten, säger Markus Uvell, partner och Sverigechef på Kreab.


Ämnen i artikeln:

KreabMarkus Uvell

I huset på Floragatan har Kreab huserat sedan 1998, då lokalerna byggdes om efter att den tjeckiska ambassaden flyttade ut. När Kreab flyttade in rustades huset om.

– Flytten beror på att vi behöver göra något nytt. Vi har suttit på Floragatan nu ganska länge och det finns för- och nackdelar med ett eget hus, men nu kommer vi alla att kunna sitta på ett plan, säger Markus Uvell, partner och Sverigechef på Kreab.

Tillsammans med bland andra Demoskop kommer de att flytta till Pembrokes hus Mästerhuset på Mäster Samuelsgatan.

– Man kan tappa en del, men det är bra att flytta. När alla sitter på ett plan underlättar samarbetet inom företaget. Det vi kommer att sakna är stora utrymmen för att ordna seminarier och när man har ett eget hus är det lättare att hålla en högre sekretessnivå, säger Markus Uvell.

Flytten kommer att äga rum den 1 december i år. Magnus Tengblad som var en av de som ledde ombyggnationen 1998, och sa i en intervju med Svenska Dagbladet att huset på Floragatan 13 var ett av världens tio häftigaste kontorshus. Men Markus Uvell har stor tilltro till den nya lokalen.

– Den nya platsen har också en speciell prägel – det är ett snyggt, modern och effektivt hus. Om man kommer att sakna det gamla kan man egentligen först svara på när man väl har flyttat. Att byta lokaler blir ett tillfälle att tänka om – en vitamininjektion i verksamheten.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

KreabMarkus Uvell

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News