Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Ny byrå bildas efter storbråk

Publicerad: 8 maj 2008, 11:45

Satsningen slutade med storbråk. Michael Storåkers och Björn Larsson kunde inte hålla sams om Weber Shandwick. Nu tvingas IPG starta Golin Harris i Sverige. – Det blir två pr-syskonbyråer där Weber Shandwick kommer att ligga lite närmare McCann och Golin Harris att ligga lite närmare Lowe, säger Michael Storåkers.


Startar ännu en pr-byrå. Björn Larsson, Lowe och Michael Storåkers, McCann. Foto: Björn Elgstrand.

Det var i november 2005 som Lowe Brindfors och Storåkers McCann gemensamma pr-satsning i Sverige offentliggjordes.
Det globala pr-nätverket Weber Shandwick kunde därmed sätta ned sin flagga i Stockholm och stoltserade med att göra två topprekryteringar i form av Sofia Heidenberg och Anders Nilsson. Bägge med gedigen bakgrund i den svenska pr-branschen.

Nu, trettio månader senare har, det enligt Resumés källor skurit sig mellan Michael Storåkers, Storåkers på McCann, och Björn Larsson, Lowe Brindfors.
Relationen mellan dem beskrivs av närstående kolleger som frostig.
– De är diametralt olika personlighetstyper som bägge vill vara chef, i grund och botten ska de se sig som konkurrenter och har båda svårt för att inte få bestämma, säger en närstående källa.

Brytningen uppkom bland annat efter att Michael Storåkers och Björn Larsson hade haft olika syn på vilka krav och vilken budget som Weber Shandwick ska verka under.
Dessutom har parterna bråkat om Weber Shandwicks vinst på cirka fem miljoner kronor för 2007 och 2006 som har bokförts hos McCann.
– Det är en gåta att det har fått gå till så, säger en källa inom gruppen.

Både Björn Larsson och Michael Storåkers är måna om att hålla god min utåt.
– Det är IPG-bokföring. Det har berott på att vi lagt det i bolaget i McCann. Vi har en formell rapportering som inte ser likadan ut som här. Det är teknikaliteter och juridik, säger Björn Larsson.

Men det har du inte gillat?
– Vi har båda fått den uppmärksamhet som det här framgångscaset förtjänar. Hade du frågat mig om det hade funnits ett bättre sätt att göra det här, så hade jag svarat ja, säger Björn Larsson.

Michael Storåkers är även han diplomatisk.
– Lowe Brindfors har fått sin belöning på ett annat sätt även om vi har bokfört det hos oss, säger Michael Storåkers.
– Jag och Björn har haft ett väldigt bra samarbete och varit helt överens, säger Michael Storåkers.

Christina Saliba vice vd blir nu vd på Weber Shandwick medan Sofia Heidenberg lämnar byrån för att bli vd för nystartade Golin Harris.

Läs mer om bråket och den nya byrån i veckans nummer av Resumés papperstidning.

Claes de Faire

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.