Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Ny global vd på Publicis

Publicerad: 9 oktober 2013, 06:39

Arthur Sadoun.

Arthur Sadoun har utsetts till ny vd för Publicis Worldwide, som har nära 9 000 anställda i 80 länder. Han kommer närmast som en roll som chef för Publicis Worldwide-verksamhet i Frankrike.


Ämnen i artikeln:

Maurice LévyJohn Wren

Adage menar att utnämningen symboliserar ett stort förtroende i den unga  stjärnan för att se om man han avancera inom nätverket ytterligare.

Tidningen  rapporterar också att Publicis Worldwide utgör gruppens DNA i det att  det var den verksamheten som utgjorde grundplattformen för allting då  Publicis grundades av Marcel Bleustein Blanchet i Paris år 1926.

Arthur Sadoun kommer att rapportera till gruppens ordförande Maurice Levy samt ingå i dess exekutiva kommitté, enligt Adage.
Adage  menar att tidpunkten för utnämningen är viktig i det att den kommer  samtidigt som Publicis inväntar ett godkännande för ett samgående med  Omnicom-gruppen.

Så fort affären har godkänts ska 71-årige Maurice  Levy och Omnicoms ordförande, 60-årige John Wren, dela på ansvaret att  leda verksamheten under 30 månader, enligt Adage.

John Wren har  meddelat att  han tänker gå över till en ordförandepost inom fem år, vilket ger  stort utrymme för personer som just Arthur Sadoun att bevisa sitt värde, enligt Adage..

– Den här utnämningen kommer som ett naturligt steg i Arthurs karriär inom Gruppen, säger Maurice Levy i ett uttalande.

–  Det är en stor ära att bli vd för nätverket som bär gruppens namn och  som var startpunkten för Marcel Blaustein Blanchet. Jag vill passa på  att tacka Maurice Levy för förtroendet, säger Arthur Sadoun till Adage.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Maurice LévyJohn Wren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.