Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Ny sajt ska få polisen att prioritera vardagsbrotten

Publicerad: 28 januari 2013, 16:55

Förra året utsattes nära 700 000 svenskar för misshandel, skadegörelse, bostadsinbrott, trafikbrott eller stöld. Idag lanserar Försäkringsbolaget If sajten vardagsbrott.se. I hopp om att rättsväsendet ska börja prioritera de så kallade vardagsbrotten. Spotlight står bakom idé och projektledning.


Ämnen i artikeln:

Spotlight PR

När det kommer till vardagsbrotten skrivs de flesta anmälningarna av eller läggs ned utan åtgärd. Bostadsinbrotten är ett exempel – här klarar rättsväsendet i snitt bara upp fyra procent. Samtidigt har antalet poliser ökat med flera tusen.

Försäkringsbolaget If vill belysa problemet med sajten vardagsbrott.se, som lanseras idag. Här kan besökaren bland annat se antalet vardagsbrott i varje län.

– Vardagsbrott är ett av våra mest prioriterade områden. Vi vill sätta press på rättsväsendet att börja prioritera de brott som dagligen drabbar gemene man, säger Caroline Uliana, ansvarig för externkommunikation på If.

På sajten samlas brottsstatistik, pressinformation och nyhetsartiklar samt länkar till organisationer och företag som på olika sätt arbetar för att bekämpa vardagsbrotten.

– Det finns många som på olika sätt arbetar förebyggande mot vardagsbrottsligheten i Sverige. Dessutom skrivs det mycket intressant i media. Vår tanke är att samla allt detta på ett och samma ställe så att den som är intresserad kan ta till sig informationen på ett enkelt sätt, säger Johan Wetterqvist, kundansvarig för If på Spotlight.

Arbetsgruppen på Spotlight består av Johan Wetterqvist, Isadora Cugler och Fannie Friberg. Bakom den tekniska implementationen står Fröjd Interactive.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Spotlight PR

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.