Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Nya ministerns nota till regeringskansliet – 19 miljoner

Publicerad: 22 januari 2013, 10:05

Fredrik Reinfeld, Maria Arnholm och Jan Björklund.

Foto: Mikael Lundgren/Regeringskansliet

I går utsågs Maria Arnholm till ny jämställdhetsminister efter Nyamko Sabuni. Under tiden på som vd på Springtime fakturerade byrån regeringskansliet och på nästan 19 miljoner kronor i skattepengar. Det skriver Expressen.


Ämnen i artikeln:

RegeringskanslietMaria Arnholm

Sveriges nya jämställdhetsminister Maria Arnholm har en gedigen bakgrund inom pr-branschen. Under valåret 2006 rekryterades hon som vd för Springtime.

Som vd sålde Maria Arnholm pr-tjänster för mångmiljonbelopp till regeringskansliet. Det visar en kartläggning som tidningen Expressen genomfört.

Bara under valåret 2010 fakturerade Spingtime 12 290 000 kronor. Året dessförinnan landade notan på 6 650 000 kronor. Pengar som skattebetalarna står för. Totalt rör det sig om närmare 19 000 000 kronor under åren 2009-2010.

Trots miljonbeloppen gick Springtime med förlust under den aktuella perioden.

– Resultatet var inte tillfredsställande, men beror på att vi var inne i en väldig expansionsfas, säger pr-byråns dåvarande styrelseordförande Ulf Dinkelspiel till Expressen.

Under 2010 anlitades Springtime bland annat av utrikesdepartementet med uppdraget att utforma Sveriges deltagande i världsutställningen i Shanghai.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.