Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Oatly svarar med helsidesannons: Game over - not

Publicerad: 20 november 2015, 08:16

Mjölklobbyn vs. Oatly.

Foto: Yasmine Winberg

Igår förlorade Oatly mot LRF Mjölk i Marknadsdomstolen. Idag är företaget på krigsstigen. Med helsidor i DN och Di berättar de att det absolut inte är game over.


Det är en lätt humoristisk annons som idag publiceras i flera svenska morgontidningar. Kommentarerna är från Oatlys vd Toni Petersson.

Mjölklobbyn vs. Oatly:

”Igår kom domen i rättegången mellan mjölklobbyn och Oatly. Man kan väl säga att vi åkte på en brakförlust. Vi tvingas omgående sluta använda formuleringar som ”Mhf hmff fhhm, mhf mhhf hff hffmnf” och får inte säga saker som kan få komjölk att framstå som ett omodernt livsmedel”, finns det att läsa i annonsen.

Toni Petersson förklarar även att det inte tar slut här. Game over – NOT, skriver Oatly.
”Tro inte det tar slut här. Det går inte att mota den ökande efterfrågan på växtbaserade livsmedel med hjälp av advokater. Och vi kommer aldrig att sluta slåss för det vi tror på”.

Marknadsdomstolen kom igår med domen som säger att Oatly tvingas sluta med delar av sin marknadsföring som attackerar mjölken. Varumärket har i sin marknadsföring hävdat att havremjölk är bättre än vanlig mjölk, vilket de inte längre får göra.

Oatly har tillsammans med sin byrå Forsman & Bodenfors vunnit flera priser, bland annat i Guldägget, Cannes Lions och Månadens kampanj.

Oatly har startat en kampanjsida som samlar allt material kring rättegången angående företagets vilseledande marknadsföring.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.