måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Ölmärkets plan: En bar på gränsen mellan USA och Mexiko

Publicerad: 4 augusti 2017, 12:47

Brewdog protesterar mot Donald Trumps murplaner genom en bar som ligger på båda sidor gränsen.

Ämnen i artikeln:

USAMexikoDonald Trump

FT

Fredrik Thambert


Resumé berättade nyligen om Björn Borgs kampanj i form av en tennismatch på gränsen mellan USA och Mexiko. Matchen anordnades förstås som ett statement mot Donald Trumps planer på att bygga en mur längs med gränsen.

Ölmärket Brewdog har nu planer på en liknande aktion. De vill nämligen bygga en bar – som ligger både i USA och Mexiko. Baren ska heta 'The Bar on the Edge' och kommer, om allt går som planerat, att ligga på en avlägsen plats i öknen.

Den geografiska gränsen kommer att markeras med en streckad linje rakt genom hela baren och längs uteserveringen. I Mexiko kommer mexikansk öl att serveras och på USA-sidan är ölen amerikansk.
– Vi kommer att ansöka om officiell tillåtelse från de lokala myndigheterna för placeringen av baren och ta hänsyn till eventuella byråkratier, men jag antar det blir lite svårare att bygga en mur om det står en BrewDogbar mitt i vägen. Vi planerar dock att ställa baren där oavsett, tills någon ber oss att flytta på den, säger Brewdogs medgrundare James Watt i en kommentar.

Brewdogs pr-byrå är Manifest Stockholm.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev