Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

OS-sponsorn: ”Tyst i mun…”

Publicerad: 24 februari 2014, 09:37

Tomas Björklund, Nordea, och Tre Kronor-chefen Tommy Boustedt.

SOK-sponsorn Nordea hade gärna sett att Tre Kronor-chefen Tommy Boustedt tänkt efter innan han han gick till angrepp mot IOK. – Rekommentationen är "tyst i mun då får du socker". Han borde ha lugnat ner sig innan han sa något, säger Tomas Björklund, sponsorchef på Nordea.


Nordea är en av SOK:s största sponsorer och är i det stora hela mycket nöjda med OS och den svenska truppens många medaljer. Tomas Björklund tycker att IOK:s val av Ryssland och Sotji som OS-arrangör har fört med  sig det positiva i att det uppstått en debatt om mänskliga rättigheter, och vilka kriterier som bör uppfyllas av värdländerna.

Avslutningen av vinterspelen blev kaotisk med Tre Kronor-stjärnan Niklas Bäckströms dopingfall.

Tre Kronor-chefen Tommy Boustedt gick till hårt angrepp mot IOK och menade att beslutet att stoppa Bäckström var "politiskt". Boustedt har fått kritik för att ha hasplat ur sig konspirationsteorier.

–      I ett sånt här sammanhang blir förstås känslorna heta, det kan man förstå, men rekommendationen till honom borde ha varit "tyst i mun så får du socker", säger Tomas Björklund och fortsätter.

–      Jag har inte mer information än det som stått i media, men  hela händelsen är väldigt tråkig.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.