Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Osäker framtid för Carolina Klüft hos Reebok

Publicerad: 22 augusti 2008, 13:01

Carolina Klüfts kontrakt med storsponsorn Reebok går ut efter säsongen. Efter dagens medaljmiss har ”Carros” förhandlingsläge försämrats. – Jag tror att vi kommer att skriva kontrakt med henne igen, säger marknadschefen Robert Inghamn som dock inte kan lämna några säkra besked.


En av Reeboks pr-bilder på Klüft under OS. Foto: Jason Bell.

Efter Carolina Klüfts VM-guld i sjukamp i fjol sa Robert Inghamn till Resume.se att han trodde att Klüft skulle stanna hos Reebok karriären ut.

Men efter nysatsningen på tresteg och längd och den skrala insatsen i Peking finns det inte längre några säkra besked om framtiden.

Klüfts Reebok-kontrakt – som enligt Sportbladet är värt en miljon dollar om året i grundersättning – går ut efter säsongen och hur Reebok-ledningen tänker är oklart. Kontraktet skrevs efter OS i Aten, då Klüft tog sitt första OS-guld i sjukamp.

Sannolikt kommer ett eventuellt nytt kontrakt ge mindre klirr i kassan för ”Carro”.

– Huvudkontoret i Boston kommer att sitta i förhandlingar med henne, men det är över mitt huvud, säger Robert Inghamn.

Han stöttar fortfarande Klüfts beslut att sluta med sjukamp för att istället satsa på tresteg och längd.

– Jag tycker fortfarande att det måste vara upp till henne, hon måste få göra det hon tycker är kul, säger Robert Inghamn som led framför tv:n under längdhoppstävlingen.

– Det är jättetråkigt. Det är ovanligt att hon inte presterar när det krävs som mest, säger Robert Inghamn.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.