Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Pantbil delar ut 150 kolsyremaskiner

Publicerad: 23 september 2013, 08:52

Under de kommande tre helgerna låter Sodastream en pantbil besöka minst 150 hushåll för att samla in opantade burkar och PET-flaskor. Som ersättning får varje hushåll en kolsyremaskin och på så sätt en framtid med mindre pant.


Ämnen i artikeln:

SodastreamGeelmuyden Kiese

– Vi fortsätter att utmana uppfattningen om att det bästa för miljön är att panta mera genom att lyfta fram att det faktiskt är ännu bättre att panta mindre, säger Daniel Dembovsky, nordisk marknadschef på SodaStream som står bakom initiativet Pantamindre. Med pantbilen vill vi visa att det finns ett bättre alternativ och att återanvändning är bättre än återvinning.

Pantbilen startar i Stockholm den 27-28 september, kör sedan vidare till Göteborg den 5-6 oktober och avslutas i Malmö helgen den 12-13 oktober. För den som inte bor i storstäderna men också vill ha hjälp att panta mindre kommer tävlingen #pantamindrehjälpen att pågå på Instagram under hela turnén.

– Vår förhoppning är att kunna utöka turnén och besöka ännu fler hushåll i Sverige, vi tror att många gärna skulle slippa släpa panten till och från affären, säger Daniel Dembovsky. Pantbilen blir ett sätt att panta för gott i dubbel bemärkelse, man slipper inte bara burkarna och flaskorna i framtiden utan gör också en god insats för miljön.

Ämnen i artikeln:

SodastreamGeelmuyden Kiese

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.