Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Partiernas krav – förkorta och tidigarelägg Almedalsveckan

Publicerad: 2 juni 2020, 10:14

Halvera Almedalsveckan och tidigarelägg den en vecka. Det kravet för de politiska partierna fram till organisatörerna vid ett möte i dag. ”Det finns en bred majoritet bland partierna för förslaget”, säger socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad.


Ämnen i artikeln:

AlmedalenSocialdemokraterna

Den åtta dagar långa Almedalsveckan dör sakta ut från torsdag. Det har länge varit ett problem för de partier som har sin dag senare i veckan. Arrangörer och besökare reser hem allt tidigare och det har blivit allt svårare att hålla uppe intresset i slutet av veckan.

I dag, tisdag, klockan 14 möter de politiska partiernas lokala företrädare på Gotland, som beslutar om politikerveckan, företrädare för rikspartierna för att diskutera hur evenemanget ska utformas nästa år. I år ställdes det naturligt nog in.

Gotlands näringsidkare och alla som hyr ut boende har ett starkt intresse av ett veckolångt arrangemang, men de kommer att möta hårt motstånd:

– För det första har det blivit så otroligt dyrt, säger socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad. För det andra har det varit svårt att hålla uppe intresset under en hel vecka.

– Jag har talat med partisekreterare i alla partier och det finns en bred enighet om att veckan kan kortas till fyra dagar. Samtidigt för vi fram förslaget att tidigarelägga det en vecka, till veckan direkt efter midsommar.

Torsdag till söndag med två partier varje dag är alltså partiernas förslag.

– Vi tror att Almedalen kan göras mycket mer spännande på det sättet, säger Lena Rådström Baastad. Nu vill vi ha tillbaka ett besked om hur det blir nästa år.

LÄS MER: Corona cleaning list: så bör branschen strukturera om för att kapa kostnader 

LÄS MER: Coronaviruset ökar trycket hos pr-byråerna : ”Många bolag hamnar i etiska dilemman” 

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Ämnen i artikeln:

AlmedalenSocialdemokraterna

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.