Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Patrik Westander: ”En besvikelse”

Publicerad: 21 januari 2014, 10:19

Patrik Westander.

Foto: Pressbild.

Pr-byrån Westander minskar rörelseresultatet med 2,6 miljoner kronor eller 49 procent i förhållande till 2012. Vinstmarginalen sjönk till 10 procent.


Ämnen i artikeln:

Patrik WestanderWestander

Byråintäkten landade på 28,3 miljoner kronor, vilket var en minskning med 0,3 miljoner kronor eller en procent jämfört med 2012.

Den klassiska vinstdelningen till medarbetarna landade på 40 000 kronor i stället för som det var tänkt 100 000 kronor.

–  Vi är stolta över att byråintäkten är stabil i lågkonjunktur, men en  bonus på 40 000 kronor är en besvikelse. Det är viktigt med en rejäl  kollektiv bonus för att uppmuntra till samarbete och långsiktighet,  säger vd Patrik Westander i en kommentar.

Westander ökade kostnaderna  med 1,6 miljoner kronor under Q4, vilket beror på engångskostnader i  samband med byråns flytt till större lokaler vid Slussen. Den resterande miljonen beror på minskade byråintäkter per anställd.

–  De stora flyttrelaterade kostnaderna är en investering i framtiden. Men  under 2014 blir det viktigt att åter höja byråintäkten per anställd  från alltför låga 1,2 miljoner, säger Patrik Westander i en kommentar.

Westander  införde sitt bonusprogram år 2002 och upplägget innebär att 40 procent  av rörelseresultatet används till vinstdelning jämnt fördelat på  samtliga anställda.

Westander har än så länge delat ut 23 miljoner kronor till medarbetarna.

Pr-byrån har idag 27 anställda och planen är att växa till 35 anställda under 2014.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Patrik WestanderWestander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.