Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Patrikssons influencererbjudande expanderar till Paris

Publicerad: 4 maj 2021, 11:58

Patriksson Talent Agency har upplvext en stark tillväxt under sina fyra år på marknaden. Nu öppnar bolaget kontor i Paris och startar en ny avdelning helt dedikerad skönhetssegmentet.


Ämnen i artikeln:

Patriksson Communication

Patrikssons Talent Agency är ett fristående systerbolag under Patriksson Group och representerar en rad profiler inom den kreativa näringen bland annat skådespelaren Hedda Stienstedt, innehållsskaparna Hanna MW, Sophia Roe och Tine Andrea Storløs samt modellen Caroline Winberg.

Redan från starten har Patriksson Talent Agency haft en strategi att bygga erbjudandet internationellt i stället för nationellt. Som ett led i detta etablerar byrån närvaro i Paris.
Samtidigt får Alicia Sternin commercial & operations director. 

Som lokal representant i Frankrike har agenturen rekryterat Sarah-Jade Amaner till rollen som talent & campaign manager Paris. Med en bakgrund från Metropolitan Models och Benijay där hon etablerade båda företagens influenceravdelningar, så har skapat ett nätverk och arbetat upp en erfarenhet för att utveckla Patrikssons erbjudande ytterligare i Europa.

Till sommaren 2021 kommer Patriksson Talent Agency även att utöka sin verksamhet med en dedikerad avdelning för beauty & wellness där kommersiella samarbeten ska skräddarsys mellan kreatörer och varumärken med fokus på segmentet. Byrån är just nu mitt uppe i rekryteringen av kreatörer och nya teammedlemmar till divisionen som kommer att vara baserad vid Patrikssons huvudkontor i Stockholm.

Patriksson

Patriksson Group grundades 1999 och har i dag över 65 anställda och kontor i Stockholm, Paris, Köpenhamn och Oslo. Patriksson Agency är ett separat bolag inom Patriksson Group som representerar internationella talanger och innehållskreatörer med fokus på mode, skönhet och livsstil.

Under 2019 omsatte det största bolaget inom byrågruppen, Patriksson Communication, drygt 60 miljoner kronor och gjorde en vinst på 234 000 kronor. 

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Patriksson Communication

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.