Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Paul Ronge stämmer kund

Publicerad: 16 oktober 2013, 08:52

Paul Ronge.

Foto: Pressbild.

Paul Ronge – en av landets mest kända pr-konsulter – har stämt kunden Bemannia AB sedan man inte kunnat enas kring en faktura för ett krishanteringsuppdrag. Det skriver nyhetstjänsten Mediatrender.


Paul Ronge kontaktades tidigare i år av Bemannia, sedan företaget uppfattat sig som utsatt för en smutskastningskampanj från fackförbunden ST och Unionen i samband med påstådda brott mot kollektivavtalet.

Avsikten var att under september genomföra en kommunikativ kompetensutveckling av Bemannias ledning för att "... öka ledningens insikter i mediedramaturgins struktur för att därmed stärka sitt grepp och sin förmåga att utöva kvalificerad ledning också över de publika relationerna med omvärlden."

Men den faktura som Paul Ronge Media AB skickade till Bemannia AB för medieutbildningen bestreds till stora delar av Bemannia AB. Bakgrunden var att Bemannia ansåg att fakturan omfattade kostnader som man inte kommit överens om. Det Bemannia AB ifrågasatte var bland annat taxiresor, förutsättningslösa möten inför mediaträningsdagen och hyra av teknisk utrustning vid utbildningen.

Totalt kräver Paul Ronge Media AB Bemannia AB på 145 000 kronor i arbetskostnad plus taxiresor för 2 984 kronor och teknikhyra på 3 750 kronor.

Paul Ronge skriver i sin stämningsansökan till Stockholms tingsrätt att det möte som Bemannia AB ifrågasatte tidsåtgången för inte var ett införsäljningsmöte utan var ett konkret arbetsmöte med diskussioner om det aktuella läget för företaget. Av stämningsansökan framgår att Paul Ronges timarvode uppgår till 5 000 kronor. Paul Ronge skriver också i stämningsansökan att han har framfört muntligen till Bemannias VD Staffan Bruzelius att detta inte inkluderar resor, hyra av teknik eller moms.

Paul Ronge säger så här till Mediatrender om tvisten med Bemannia:

– Situationen är jättekonstig. Jag är mycket öppen med vad jag tar i betalning och har aldrig någonsin fått påstötningar om det. Detta uppdrag gällde en mycket komplicerad krishantering och jag var till exempel tvungen att läsa mig in på var journalisterna hade rätt, säger Paul Ronge.

– Bemannia och jag var fullt överens om timarvodet på 5000 kronor och de 45 000 kronorna för medieträningsdagen. Sen är vi inte överens om att jag gjort en kommunikationsplan på fyra sidor.

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.