Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Paul Ronges sågning av hovets strategi: ”Fel att dementera skilsmässan”

Publicerad: 20 februari 2022, 17:33

Foto: Håkan Flank

Dålig krishanteringsstrategi. Det kallar pr-experten Paul Ronge
hovets dementi av den påstådda skilsmässan mellan kronprinsessan Victoria och prins Daniel.


Ämnen i artikeln:

Paul RongeKronprinsessan VictoriaPrins DanielKungahuset

”Det har kommit till vår kännedom att det pågår en omfattande negativ ryktesspridning rörande vår privata relation. Påståenden sprids om svek i relationen och en förestående skilsmässa. I normala fall kommenterar vi inte rykten och spekulationer. Men för att värna vår familj önskar vi klargöra, en gång för alla, att de rykten som nu sprids helt saknar grund”.

Texten lades ut på hovets officiella Instagramkonto, tillsammans med en bild på kronprinsessan Victoria och prins Daniel, i helgen. 

Inlägget har på kort tid fått stor spridning och gillas i skrivande stund av över 100 000 personer. Det har inte bara fått spridning på Instagram – det har också plockats upp av både svenska och internationella medier. 

I en intervju med Aftonbladet berättar krishanteringsexperten och pr-konsulten Paul Ronge att han tycker att strategin var dålig.

– Signalen i dementin är att det inte kommer att bli någon skilsmässa. Visst, det är trovärdigt. Men har det inte varit en fnurra på tråden? Det vet jag inte om de lyckats dementera tillräckligt från kungahuset, säger han till Aftonbladet.

LÄS MER: Så förbereder du dig för mediestormar

– Jag tycker att det var fel. Jag tycker att de inte skulle ha gått ut med en dementi.

Hade Paul Ronge varit parets rådgivare, så hade han snarare bett kronprinsessan Victoria och prins Daniel att sitta lugnt i båten och sedan – om man vill döda ryktena – visa sig tillsammans ute i offentligheten. Hovets strategi med en dementi gör snarare att ryktet får mer uppmärksamhet, menar han.

– Nu diskuteras det där ryktet i morgonsoffor och det finns i traditionella tidningar. Nu har det kommit ut och man kan prata om det, även om man pratar om det som en dementi, säger Paul Ronge till Aftonbladet.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Instagram är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Yasmine Winberg

Chefredaktör och ansvarig utgivare

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.