Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Peje tillsätter nya toppchefer

Publicerad: 8 juni 2012, 06:56

Kreab-grundaren Peje Emilsson plockar in två nya chefer i hans Magnora-koncern.

Foto: Pressbild.

Kreab-grundaren Peje Emilsson har tillsatt Fredrik Lindgren som ny vd för Kunskapsskolan i Sverige, vilken ingår i Pejes Magnora-koncern. Peje har också plockat in Mats Sundbom som vd för nystartade bolaget Silver Life, vilket också ingår i Magnora-koncernen.


Ämnen i artikeln:

Peje EmilssonKreab

Fredrik Lindgren blir ny vd för Kunskapsskolan i Sverige och ersätter  Per Ledin, som har varit  vd för skolan sedan september 2007. Han för  samtal om andra uppgifter inom Peje Emilssons Magnora-koncern:

– Jag vill rikta ett varmt tack till Per för hans utomordentliga  arbete för Kunskapsskolan under tio år, först som vice VD och sedan som  VD. Hans satsning på att utveckla och mäta kvalitet har blivit ett  föredöme inom Skolsverige och befäst Kunskapsskolans ställning som en  ledande skolaktör, säger Peje Emilsson i en kommentar.

Fredrik Lindgren är idag vice vd i Kunskapsskolan Education, vilket är ett moderbolag inom Kunskapsskolan-koncernen.

Han har ett förflutet inom Investor, där han bland annat har jobbat som informationschef.

Peje Emilsson har även tillsatt Mats Sundbom som vd för nystartade Silver Life, vilket också ingår i Magnora-koncernen.

Silver  Lifes verksamhet går ut på att erbjuda ett högkvalitativt boende för  seniorer där fokus ligger på aktiviteter och livsinnehåll.

Mats Sundbom börjar som vd för det nystartade bolaget per den 1 juni.

Han  har under tio års tid jobbat som Vattenfall-koncernens expert på  arbetsmiljöfrågor med fokus på friskvård och rehabilitering. Mats  Sundbom kommer närmast från Frösunda, där han har varit ansvarig för  personlig assistans med cirka 1 500 medarbetare i Sverige:

– Det är mycket glädjande att få knyta en så kvalificerad och sympatisk  person som Mats Sundbom till Silver Life, säger Peje Emilsson i en  kommentar.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Peje EmilssonKreab

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.