Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Pensionärskuppen

Publicerad: 1 juni 2010, 07:42

Här är AMF Pensions reklamkupp – en lastbil med skrålande pensionärer bland studentflaken på Stockholms gator. – Vi fick stor uppmärksamhet. Folk i alla åldrar skrattade, alla tyckte det var jättekul, säger Emelie Ericson, projektledare.


Ämnen i artikeln:

AMF

Sedvanligt studentkortege-kaos på gatorna i Stockholms city. Då slog AMF Pension till med en fräck kupp – ett lastbilsflak med pensionärer, bland alla studentflaken.

De glada pensionärerna (pensionärsföreningen för de som tidigare jobbat på AMF) åkte runt på sin lastbil med skylten ”Den ljusnande framtid är vår!", bland alla vrålande studenter.

– Med pensionärsflaket vill AMF illustrera att framtiden är ljus och att tiden som pensionär är ett bra tillfälle att förverkliga sina drömmar. Idag är det lätt att få uppfattningen att pensionärer är missnöjda och besvikna på sin situation, men det finns många som upplever sin situation tvärtom. Enligt Eurofond, EU:s myndighet för levnads- och arbetsvillkor är svenska pensionärer som kollektiv betraktat mest tillfreds med livet jämfört med andra grupper på arbetsmarknaden, meddelar AMF.

Enligt projektledaren Emelie Ericson, projektledare, var det hela mycket lyckat.

– Det fick stor uppmärksamhet.Jag var med i skymundan på flaket och folk hajade till och skrattade, folk i alla åldrar tyckte att det var roligt, säger hon.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

AMF

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.