Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Per Schlingmann lämnar Moderaterna

Publicerad: 20 november 2012, 06:55

Per Schlingmann.

Foto: Andreas Elgstrand.

Moderaternas chefsstrateg Per Schlingmann lämnar sin post i partiet för att i stället ägna sig åt egen verksamhet.


Ämnen i artikeln:

Per SchlingmannModeraterna

Moderaternas chefsstrateg Per Schlingmann lämnar sin post i partiet för  att i stället ägna sig åt egen verksamhet "med inriktning mot  organisationer och företag i förändring", enligt ett pressmeddelande.

– Han har tänkt gå vidare en längre tid, vilket har varit känt, och det är därför inget dramatiskt med detta, säger Anna Lööf, pressekreterare, till Resumé.

Hon poängterar att Schlingmanns nuvarande uppdrag var tidsbegränsat från början och att arbetet med att ta fram Moderaternas strategi inför EU- och riksdagsvalen 2014 kommer att vara avslutat så som planerat i februari nästa år och att partisekreterare Kent Persson kommer att genomföra valstrategin.

Enligt Anna Lööf kommer inte Schlingmanns tjänst som chefsstrateg att ersättas.

Per Schlingmann var som partisekreterare en av kreatörerna bakom de "Nya Moderaterna" inför valet 2006 och en av statsminister Fredrik Reinfeldts viktigaste medarbetare.

Som en del av "Nya Moderaterna" försökte de att vända på olika etablerade uppfattningar om partiet. Begreppet "Det enda arbetarpartiet" är ett av de mest kända exemplen.

Innan han fick sin senaste titel, chefsstrateg, var Per Schlingmann sedan valet 2010 statssekreterare med uppgift att sköta regeringens kommunikation och pr.

Han var då den förste statssekreterare någonsin som haft ett sådant uppdrag. Men oppositionen kritiserade detta och kallade honom för propagandaminister.

Per Schlingmanns kommer att avsluta sin anställning hos Moderaterna den 28  februari.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Per SchlingmannModeraterna

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.