onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Petter får Begriplighetspriset för "16 rader"

Publicerad: 2 september 2014, 10:44

Petter Alexis Askergren har vunnit årets Begriplighetspris för sin bok "16 rader".
– Min önskan har hela tiden varit att få unga människor att finna nya vägar till litteraturen, säger Petter Alexis Askergren, i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

Petter Alexis AskergrenPublikPR

SS

Susanna Sköld


Petter Alexis Askergren har utsetts till vinnare av Begriplighetspriset för boken "16 rader". Boken, som handlar om läs- och skrivsvårigheter, har enligt juryns motivering hjälpt ungdomar som aldrig öppnat en bok att börja läsa.

– Jag är otroligt tacksam och smickrad av det faktum att min bok "16 rader" – där jag berättar hur jag fann inspiration att börja läsa böcker – har fått så stor uppmärksamhet. Min önskan har hela tiden varit att få unga människor att finna nya vägar till litteraturen, men även att nå äldre, så som lärare som använder min bok för att variera och inspirera i sin undervisning, säger Petter Alexis Askergren i ett pressmeddelande.

Begriplighetspriset delas årligen ut av kommunikationsbyrån Publik och tilldelas "en person som lyckats förklara ett svårt och viktigt ämne så att andra förstår."

Priset kommer delas ut den 1 oktober i Publiks lokaler på Riddargatan 17A.

Juryns motivering:
"Boken 16 rader om läs- och skrivsvårigheter har fått ungdomar som aldrig öppnat en bok att börja läsa. Dyslexi gör den skrivna världen obegriplig, Petter åker runt och föreläser i skolor i hela Sverige för att få ungdomarna att inse att det går att övervinna problemen."

Tidigare vinnare av Begriplighetspriset är skådespelerskan Eva Funck, textbearbetaren Kitty Andersson, expertkommentatorn Glenn Strömberg, folkvettsexperten Magdalena Ribbing och fotografen och filmaren Mattias Klum.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev