onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Petter: Väldigt smickrande

Publicerad: 28 maj 2014, 06:20

Petter är begriplig.

Petter tillhör den namnkunniga skara som kan vinna årets Begriplighetspris, som delas ut i höst av pr-byrån Publik. Rapparen är nominerad för sin bok "16 rader". – Det är väldigt kul och smickrande, säger han till Resumé.

Ämnen i artikeln:

PublikPetter

MH

Magnus Helander


Petter Alexis Askegren, Metros Viralgranskaren med Jack Werner i spetsen, Jenny Lindh, Soran Ismail och Caroline Engvall är de nominerade till årets Begriplighetspris.

Motiveringen till nomineringen av Petter lyder: "För boken 16 rader, som fått ungdomar som aldrig öppnat en bok att börja läsa".

På samma sätt som Zlatan-boken fått barn och ungdomar att vilja läsa har Petters "16 rader" ökat intresset för läsandet.

"16 rader" har varit bärande i ett skolprojekt med manualer för lärarna som diskuterat innehållet med eleverna, innan Petter kommit på besök för att prata om innehållet.

Han har själv haft läs- och skrivsvårigheter men bevisat att det går att lära sig att handskas med dem, och till och med övervinna dem.

– Boken och det här projektet i skolorna har fått fina reaktioner – det har varit fantastiskt. Jag har föreläst i många olika sammanhang genom åren, men det som gjort det här extra roligt är att det är riktat mot lärare och elever för att få upp intresset för bokläsandet, säger Petter

Boken fyller många funktioner, den berättar om hur man kan tänka när man skriver texter, det är på ett sätt en biografi, en berättelse om en andra chans och samtidigt min historia om hur jag via musiken upptäckte litteraturen.

De nominerade med motiveringar

Petter Alexis Askergren. För boken "16      rader", som fått ungdomar som aldrig öppnat en bok att börja läsa.
Viralgranskaren (Jack Werner,      Linnéa Jonjons och Åsa Larsson). För begriplig journalistik där läsarna      finns och en välbehövlig lektion i källkritik.
Soran Ismail. För att han i sitt      arbete som komiker och debattör kämpar outtröttligt för att få oss att      begripa den svenska främlingsfientligheten.
Jenny "Fråga      bibliotekarien" Lindh. För att hon avlivar myter om så kallad svår      litteratur – och kanske framför allt om de som läser så kallad svår      litteratur.
Caroline Engvall. För att hon genom böcker, föreläsningar och teaterföreställningar ökar förståelsen kring det svårbegripliga fenomenet sex som självskadebeteende

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev