Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Pim-Pim i sponsorbråk

Publicerad: 8 mars 2010, 13:45

Joachim ”Pim-Pim” Johansson är i sponsorbråk med rackettillverkaren Yonex. I helgens Davis Cup spelade Pim Pim med övermålat racket sedan förhandlingarna med Yonex gått i baklås.


Joachim "Pim-Pim" Johansson målade sitt racket svart under helgens Davis Cup. Foto: Scanpix.

När ”Pim-Pim” blev uttagen i Davis Cup- truppen av kapten Thomas Enqvist så valde han att spela matchen mot argentinaren Leonardo Mayer med helsvart, övermålat Yonex-racket.

Enligt Yonex har ”Pim-Pim” osynliggjort logotypen för den stora publiken som följde matchen runt om i världen:

– Pim Pim har målat över Yonex-racketen, det ser ut som han lackerat över hela racketen svart i Davis Cup matchen. Yonex har förhandlat med Pim Pim sedan Stockholm Open men inte kommit fram till någon lösning . Vi hade givetvis sett att han spelar Davis Cup med Yonex logo synlig och står för racketen han använder, säger Björn Karlsson, säljare för Yonex i Sverige.

Joachim Johanssons agent Per Hjertquist från IMG medger att Pim Pim inte har kontrakt med Yonex längre.

Hur ser förhållandet mellan Pim Pim och Yonex ut?
– Pim Pim har inget kontrakt med Yonex i dagsläget.

Hade han målat över racketen i Davis Cup?
– Inga kommentarer. Frågan är för känslig för att kommenteras.

Joachim Johansson har kommit tillbaka efter skada och är förnärvarande rankad 356 i världen, den senaste ATP-tävlingen ”Pim-Pim” spelade var i Stockholm Open där han gick till kvartsfinal. Han har som bäst varit rankad nia i världen.

Daniel Nilsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.