fredag9 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Polischefen hyllas som superkommunikatör efter terrorattacken

Publicerad: 10 april 2017, 08:15

Stefan Hector under fredagens presskonferens. Foto: TV4

Nationella operativa avdelningens chef Stefan Hector insats på presskonferensen under fredagen blev en stor snackis på sociala medier under helgen. Nu jämförs han med Lottie Knutson och Anders Ygeman.

Ämnen i artikeln:

KriskommunikationPolisenSäpoPR

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Polisens agerande i samband med terrorattacken på Drottninggatan lovordas av alltifrån politiker, ledarskribenter till den normalt så kritiske Leif GW Persson.

En polis har fått extra mycket kärlek. Nationella operativa avdelningens (NOA) chef Stefan Hectors insats under fredagskvällens presskonferens har fått stor uppmärksamhet på sociala medier. Hans lugn, tydlighet och öppenhet mitt i oron och sorgen fick folk att jämföra honom med Lottie Knutsons krishantering i samband med Tsunamikatastrofen och Anders Ygemans statsmannamässighet under hösten 2015.

På en annars tillknäppt presskonferens där polisen var restriktiv med information utstrålade Stefan Hector en känsla av öppenhet och förmedlade en behärskning som gav ringar på vattnet.

– Vårt sammanhållna budskap är att inte vara rädd, inte ändra sin livsstil utan fortsätta leva sitt liv som vanligt och inte låta sånt här göra oss rädda, så lät NOA-chefens uppmaning under fredagen.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev