Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

PR

Postkodlotteriet hakar på #rockasockorna

Publicerad: 20 Mars 2015, 10:23

Rickard Sjöberg i olikfärgade strumpor

Tioåriga Nathea Anemyrs initiativ #rockasockorna sprider sig som en löpeld i sociala medier. Företaget Postkodlotteriet sprider initiativet på sociala medier, uppmanar personalen att byta strumpor med varandra och på lördag kommer Postkodmiljonärens programledare Rickard Sjöberg att bära olikfärgade strumpor i TV4.


Ämnen i artikeln:

Rickard Sjöberg

Resumé har tidigare berättat om tioåriga Nathea Anemyrs #rockasockorna där personer uppmanas att bära olikfärgade strumpor för att hylla personer med Downs syndrom.

Hittills har 256 000 personer tackat ja till eventet på initiativets Facebookssida. På Twitter visar komikern och författaren Jonas Gardell, Centerpartiets Fredrik Federley, SVT:s programledare Camilla Kvartoft, inrikesministern Anders Ygeman (S) samt Nyhetsmorgons programledare Jesper Börjesson och Jenny Alversjö och en rad andra kända personer sitt stöd genom att  bära olikfärgade strumpor.

Postkodlotteriet hakar också på kampanjen och synliggör den på Facebook, Instagram, Twitter samt via programledarnas Rickard Sjöbergs konton på sociala medier. Internt uppmanas de anställda att byta strumpor med varandra om de inte har olika färger och mönster sedan tidigare.

I morgon kommer Rickard Sjöberg att ha på sig olika färger på strumporna när Postkodmiljonären sänds i TV4 för att uppmärksamma World Downs Syndrome Day.

Fotnot: Initiativet till "Rocka sockorna" kommer från början från USA där "rock your socks" är ett sätt att fira Downs syndrom-dagen.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Rickard Sjöberg

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.