Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Pr-attacken mot BP

Publicerad: 21 maj 2010, 08:04

Ny tävling: uppdatera designen på oljebolaget BP:s logga. Greenpeace är tävlingsarrangör.


Ämnen i artikeln:

Greenpeace

I början av veckan kritiserade Amnesty det holländsk-brittiska oljebolaget Shell för att förorena Nigerdeltat. Och nu är det brittiska BP som angrips på annonsplats i Guardian.

Det är Greenpeace som köpt en helsida där man lyfter fram ett uttalande av BP:s vd Tony Hayward "We had too many people that were working to save the world".

Nu har BP fullt upp med att rädda det som går att rädda av den Mexikanska Golfen.

Oljebolaget har under många år jobbat på at ge sitt varumärke en grönare profil. Redan 2000 fick den San Franciscobaserade byrån Landor göra om den BP:s klassiska sköldlogga till en grön stiliserad blomma.

Nu menar Greenpeace att loggan och varumärkesprofilen haltar med verkligheten och sedan Tony Hayward tog över 2007 har det haltat betänkligt. Därför har man skapat en mikrosajt  där allmänheten bjuds in att designa en mer passande logga.

Tävlingen pågår till den 28 juni och priserna är spännande: en dags träning med Greenpeaces racerbåtar eller designutbildning på byrån Airside.
Greenpeace inledde kampanjen med att ta sig upp på BP: s huvudkontor i London och satte upp en egen version av BP:s flagga.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Greenpeace

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.