Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Pr-byrå vapen mot FRA-lagen

Publicerad: 4 juli 2008, 06:58

It-entreprenören Mattias Söderhielm har skaffat ett vapen i kampen mot FRA-lagen:
Pr-byrån Westander.
– Det här är ett angeläget uppdrag som vi inledningsvis tagit till halva timtaxan, det vill säga 800 kronor, säger Westanders vd, Patrik Westander, till Resume.se.


Framfab-grundaren Mattias Söderhielm tog hjälp av Westander också för två år sedan, då som initiativtagare till nätverket ”Borgerligt ja till trängselavgifter”.

Den här gången vill Söderhielm använda Westander som ett vapen i lobbyingkampen för att FRA-lagen ska rivas upp, skriver Expressen.

– Den här kontrollapparaten som man bygger upp kommer förr eller senare att missbrukas. Kanske inte av den här regeringen, men ingenting säger att vi har en lika demokratiskt sinnad regering om exempelvis tio år, säger Mattias Söderhielm till expressen.se.

Mattias Söderhielm säger till expressen.se att Westander bara tar uppdrag som ”de själva brinner för”.

– Men exakt hur och på vilket sätt vi ska påverka våra politiker att riva upp den här lagen vill jag vänta med att berätta, säger han.

Patrik Westander säger till Resume.se att hans byrå ser uppdraget som mycket angeläget.

– Det är olyckligt när en så viktig, omstridd och potentiellt integritetskränkande fråga tas med så svag majoritet i riksdagen, säger Patrik Westander till Resume.se.

Några hundra personer demonstrerade i Stockholm och Malmö mot FRA-lagen i går.

Mattias Söderhielm var en av de som startade Telia-portalen Passagen 1994. Han var också med och grundade Framfab och Bredbandsbolaget.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.