Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

PR-byråernas svar på Westanders kritik: ”Är inte intresserade av att spela med i pajkastning”

Publicerad: 11 juni 2020, 13:44

Gullers Grupps vd Ulf Dahlqvist, Westanders vd Patrik Westander och H&H Groups vd Martin Petersson.

Det är direkt stötande att det statliga permitteringsstödet går till lönsamma pr-byråer, skrev Patrik Westander i ett debattinlägg tidigare i veckan, där han pekade ut pr-byråerna Gullers Grupp, Prime och H&H Group. Nu svarar de på kritiken.


Ämnen i artikeln:

WestanderPatrik WestanderGullers GruppPrime

Hur allvarliga ekonomiska svårigheter har egentligen PR-byråerna Gullers Grupp, Prime och H&H Group?, frågade sig pr-byrån Westanders vd Patrik Westander i en debattext som publicerades i Resumé under tisdagen

Alla tre byråer han nämner har sökt statligt företagsstöd genom korttidspermittering, för att minska de negativa ekonomiska effekter som följt i coronakrisens kölvatten. Samtidigt verkar byråerna klara sig väl genom krisen. I tidigare texter i Resumé berättar Gullers Grupp att de kommer att redovisa ett bättre resultat än föregående räkenskapsår, Prime att de har en god ekonomi och i Dagens Opinion berättade H&H Group att de fortsätter att göra vinst på totalen. 

”Det är viktigt att det statliga företagsstödet genom korttidspermittering enbart går till företag som verkligen har drabbats av just ”allvarliga ekonomiska svårigheter”. Det är direkt stötande om stödet går till lönsamma pr-byråer i Stockholm, i synnerhet om de trots lönsamheten varslar betydande delar av sin personal om uppsägning”, skriver Patrik Westander i sin text.

Men PR-byråerna verkar inte ta till sig av kritiken. 

I ett skriftligt svar till Resumé skriver Gullers Grupps vd Ulf Dahlqvist att det är ledsamt, men inte ovanligt, att se mindre spelare försöka marknadsföra sig själva genom att göra påhopp på sina branschkollegor. 

”Gullers Grupp har under de dryga 30 år vi drivit verksamhet alltid skött vår affär seriöst och ansvarsfullt gentemot kunder och medarbetare. Vi är inte intresserade att vara medspelare i det beklämmande spel Westander försöker orkestrera. Vi på Gullers står för något helt annat, en faktabaserad dialog som förs i god ton.”

Liknande låter det från Martin Petersson, vd för H&H Group. 

”Jag tycker det är beklämmande att se Patrik Westanders försök till att marknadsföra sig på branschkollegors bekostnad genom detta påhopp. 

Vi sköter vår affär på ett seriöst och ansvarsfullt sätt och är inte intresserade av att spela med i Westanders pajkastning. Det tror jag inte heller andra seriösa företag i branschen vill dras in i.” 

Therese Bohlin, vd på Prime Weber Shandwick, känner inte igen sig i bilden av att Prime skulle ha så pass god ekonomi att det statliga permitteringsstödet inte vore rätt.

”Den som har skrivit detta har givetvis inte inblick i vår ekonomi så jag väljer att tolka det som ett välmenat utspel kring branschens värderingar. Vår ägare är börsnoterad och därför kan jag inte kommentera vår ekonomiska situation mer i detalj. Men det faktum att vi har korttidspermitterat under en period och dessutom tvingats varsla medarbetare, visar på det stora allvaret i situationen på vår marknad.”

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.