Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Pr-byrån som krishanterar Hans Rausing efter Palme-utpekandet

Publicerad: 31 augusti 2012, 07:52

Hans Rausing, utpekad av sin svärdotter Eva Rausing, som mannen bakom Palme-mordet.

Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Eva Rausing pekade ut sin svärfar Hans Rausing som ansvarig för mordet på Olof Palme. Nu träder Hans Rausing fram – på sin pr-byrå Pelham Bell Pottingers inrådan – och kommenterar uppgifterna. Han avfärdar anklagelserna och säger att det är teorier utan substans som beror på Eva Rausings drogberoende.


Den affärsman som Eva Rausing pekat ut som mannen bakom Palme-mordet är hennes svärfar Hans Rausing.

I dag träder Hans Rausing fram och bemöter anklagelserna i Aftonbladet. Han gör det på inrådan från sin pr-stab på pr-byrån Pelham Bell Pottinger som länge företrätt familjen. Tidigare har byrån meddelat att familjen inte kommer att ge några kommentarer, men nu har man alltså gjort helt om efter att trycket blivit för stort.

– Eva Rausings tragiska sjukdom är väl dokumenterad. Familjen Rausing försökte hjälpa henne i hennes långa kamp mot droger, en kamp som till slut besegrade henne. De senaste uttalanden och e-posten som tillskrivs henne speglar sjukdomen hon kämpade så hårt för att övervinna. Familjen Rausing hoppas att Eva ska bli ihågkommen för sin livslånga gärning att hjälpa andra missbrukare och uppmärksamma farorna med drogberoende, skriver Hans Rausing i ett uttalande från familjen.

Tipset om Hans Rausing kom upp på ett tidigt stadium i Palmeutredningen och uppgifterna har avförts av Palme-gruppen.

Pelham Bell Pottinger är en Storbritanniens största pr-byråer, och har i första hand finansiell inriktning. Byråns grundare Lord Bell var Margaret Thatchers spinndoktor

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.