Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Pr-byrån Sund värvar Stig-Björn Ljunggren

Publicerad: 20 februari 2008, 17:16

Statsvetaren och samhällsdebattören Stig-Björn Ljunggren börjar arbeta med Sund Kommunikation den 1 mars. – Jag har jobbat på egen hand några år och det jag har saknat har varit att komma in i en organisation och jobba nära kunderna, säger Stig-Björn Ljunggren till Resume.se.


Stig-Björn Ljunggren. Foto: Scanpix

Han arbetade i slutet av 1990-talet med Rikta dit han knöts av dåvarande vd:n Peter Erikson. Samma Peter Erikson som i somras började på Sund Kommunikation och nu åter knyter Stig-Björn Ljunggren till sig.

– Det är roligt att jobba med Stig-Björn igen, säger Peter Erikson till Resume.se en stund efter att man skrivit under avtalet som innebär att Ljunggren arbetar deltid på byrån från den 1 mars.

Drygt en arbetsdag i veckan ska Ljunggren ägna åt omvärldsanalys på public affairs-enheten som Eriksson har byggt upp sedan han gick in som delägare i byrån.

– Han har väldigt goda kontakter i den politiska sfären och har stora kunskaper som behövs inom politisk rådgivning åt våra kunder. Dessutom har han en god analytisk förmåga, säger Peter Erikson.

Stig-Björn Ljunggren säger till Resume.se att han ska vara bollplank och att hans kontakter inom socialdemokratin och övrig svensk politik kan komma till användning.

Peter Erikson.

– Jag har jobbat på egen hand några år och det jag har saknat har varit att komma in i en organisation och jobba nära kunderna.

Finns det någon kund du arbetat med som du tar med dig till Sund?
– Nej, jag fortsätter ju på egen hand också. Men när du får reda på detta så är allt väldigt färskt, vi får se sedan exakt hur allt ska se ut. Alla pusselbitar är inte klara.

Vem vill du helst hjälpa med pr och kommunikation?
– Det är en bra fråga. Två saker är viktiga i dag: vi har en global osäkerhet baserad på USA:s position och någon kund som har det internationella beroendet skulle vara intressant.

– I Sverige har vi ett internt problem: vi vet inte vem som leder landet 2010. Någon som behöver hjälp inom den problembilden skulle vara intressant att arbeta med, men några särskilda företag kan jag inte säga.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.