Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Pr-byråns dundertabbe: Mejlade ut ”Grammisvinnare”

Publicerad: 18 december 2015, 07:27

Svettigt läge på Taste PR.

Foto: Colourbox.

Taste PR, som håller i Grammisgalan, skickade av misstag ut en lista på Grammisvinnare till 2 000 personer, Klarna satsar på betallösningar för nyhetssajter och LT blir sjudagarstidning.


Ämnen i artikeln:

Marianne DjudicDNGrammisgalanSVTTaste PRKlarna

Pr-byråns dundertabbe: Lista på "Grammisvinnare" skickades ut
Ibland blir det fel. Under gårdagen skickade Taste pr, som håller i Grammisgalan, ut en lista på namnen med sex Grammisvinnare – till 2 000 personer. Detta trots att vinnarna inte ska bli offentliga förrän under galan som hålls den 24 februari. Byrågrundaren Marianne Djudic på Taste pr, menar att vinnarna på listan inte överensstämmer med de riktiga vinnarna – utan att de är hennes "önskelista". Hon uppger att hon brukar tippa till såväl Melodifestivalen som Eurovision.

– Det är fruktansvärt och jag är förtvivlad över att min interna lista råkade skickas i väg, säger Marianne Djudic till DN.

Vinnarna enligt utskicket:
"Årets artist": Silvana Imam.
"Årets hederspris": Max Martin.
"Årets kompositör": Peter Svensson.
"Årets nykomling": Sabina Ddumba.
"Årets producent": Nils Svennem-Lundberg.
"Årets textförfattare": Erik Lundin.

Klarna storsatsar på betallösningar för nyhetssajter ...
Det kan vara början på en stor affär, enligt Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski. Han tittar på både Europa och USA som potentiella marknader, skriver Di Digital. Betalväggar har inte visat sig vara en speciellt framgångsrik affär, men den nya lösningen möjliggör att tidningarna kan ta betalt på ett klick.

... Och DN är först ut
Bonnier News, som innefattar Dagens Nyheter, Expressen, HD/Sydsvenskan och Dagens Industri, ska gå över till den nya betallösningen som har tagits fram tillsammans med Klarna under ett års tid. DN har redan börjat och Di och HD/Sydsvenskan står näst på tur. Det skriver Di Digital.

SVT:s virala världssuccé utan nominering
Vid det här laget känner nog de flesta till låten "Snoppen och snippan" som lanserades tidigare i år i SVT:s barnprogram. Men nu blir låten utan nominering i Grammisgalan, vilket har gjort låtskrivaren redigt förbannad. I en debattartikel i Sydsvenskan föreslår han att juryn borde bestå av barn.

LT blir sjudagarstidning
Från och med årsskiftet börjar Laholms Tidning att ges ut sju dagar i veckan. Den sjunde utgivningsdagen blir i form av en digital tidning.
– I tider när mediabranschen säger upp folk och skär ner på lokal bevakning är det extra glädjande att gå mot strömmen, säger Lars Sjögren, vd och chefredaktör, i ett pressmeddelande.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.