Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Pr-chef fick sparken efter föräldraledighet

Publicerad: 9 mars 2011, 14:38

Arkitekturmuseets kommunikationsansvariga Lisen Garback har stämt sin arbetsgivare på 100 000 kronor efter att fått sparken från sin tjänst på grund av "arbetsbrist". Av stämningsansökan framgår att en "tyst" konflikt delvis ligger bakom detta. – Stämningen på museet blev kylig då nya museichefen Lena Rahoult började, säger Lisen Garback till Resume.se. Det är flera anställda som mått dåligt och slutat av olika skäl. Jag belades med munkavle redan efter fyra månader och fick inte prata med journalister, hon skrämde mig ordentligt.


Lisen Garback. Foto: Resumé.

I januari 2009 utsåg regeringen textilkonstnären Lena Rahoult till ny museichef. Utnämningen hörde ihop med en utvidgning av museiverksamheten där även formgivning och design ingår.

Enligt Lisen Garback tolererade inte Lena Rahoult att någon hade synpunkter på hennes arbetsmetoder eller hur museet utvecklades.
– Arkitektmuseet har agerat diskriminerande och omodernt. Man har skött det här på fel sätt. Jag ser gärna att detta ska lösas i tingsrätten men då Resume redan har tillgång till materialet så väljer jag att uttala mig.

Den nya museiledningen anser enligt stämningsansökan att Garback saknar formell kompetens.
Lisen Garback fick ett vikariat som programsekreterare på Arkitekturmuseet i augusti 2006.

Året därpå övergick hon till en tjänst som kommunikationsansvarig vilket innebar ett brett ansvarsområde: planering, samordning, genomförande och utveckling av museets kommunikation. Det ingick att ha hand om marknadsundersökningar, PR, reklam, trycksaksproduktion, mediekontakter, samt ansvara för kontakter med reklambyråer, formgivare, fotografer, skribenter med flera. Hon hade ett budgetansvar.

Lisen Garback tog ut föräldraledighet 27 november 2009 till 31 januari 2011.
Enligt stämningen var Lisen Garback mån om att under föräldraledigheten hålla kontakten med arbetsgivaren och det som hände på arbetsplatsen.

Museet var inte lika angeläget. Lisen Garback ville delta på en personaldag i september 2010 vars syfte var att gagna ett gott arbetsklimat. Hon fick då veta att föräldralediga inte var välkomna.

I maj 2010 tillträdde Anneli Strömberg som publik chef på museet och blev Lisen Garbacks närmaste chef. Då den nya chefen gick igenom organisationen fick Lisen Garback veta vid ett medarbetarsamtal att hon inte hade tillräckliga kvalifikationer för den nya och förändrade tjänsten som kommunikationsansvarig. Den krävde en formell examen från universitet eller högskola.
Det fanns ingen plats för henne på museet.

– De var heller inte intresserade av någon form av vidareutbildning.

Lokala och centrala förhandlingar med facket ST om arbetsbrist och omplacering slutade i oenighet.
Den omplaceringsutredning som museet genomförde visade att den enda tjänst som Lisen Garback ansågs ha kvalifikationer för var ett vikariat på sex månader som museipedagog.

Den 4 februari fick Lisen Garback veta att hon formellt avskedats.

Lisen Garback juridiska ombud Johan Linder på Hamilton Advokatbyrå anser att "det finns anledning att misstänka att rent personligt relaterade förhållande haft betydelse för museets agerande".

– Lisen Garback fick i praktiken besked om uppsägningen vid medarbetarsamtalet hösten 2010 innan fackliga förhandlingar och omplaceringsutredningen genomförts, skriver han i stämningsansökan.

Vilket åter ger en indikation på att personliga skäl ligger bakom uppsägningen, menar han.

– Vid omplaceringsutredningen har museet stirrat sig blind på de formella krav som använts emot henne och inte tittat på hennes faktiska kunskaper och förmåga. Något som sannolikt kan förklaras med att de personer som gjort bedömningen aldrig har arbetat med henne.

Anneli Strömberg, publik chef på museet, vill inte kommentera konflikten närmare eftersom hon inte har tillgång till stämningen. Hon är heller inte intresserad av att få ta del av den av Resume.se.

– Det ska gå den rätta vägen, via tingsrätten, tycker hon.
Hon tillägger att i och med det nya uppdraget från regeringen passar inte Lisen Garbacks tjänst in i den nya organisationen. Hon vill inte utveckla varför museet inte är intresserad av hennes kvalifikationer.

Resume.se har sökt museichefen Lena Rahoult för en kommentar, via hennes assistent och växeln, ännu utan framgång.

Lilian Andersson

Fakta/Stor personalomsättning på museet

Resumes genomgång visar att 15 anställda av olika skäl slutat på Arkitekturmuseet sedan Lena Rahoult tillträdde som museichef, flera är chefer.
En enhetschef valde att sluta den 31 december för att gå till annan statlig anställning. En annan enhetschef slutade den 30 juni 2009 för att anställningen var tidbegränsad. En databasutvecklare fick sluta på grund av arbetsbrist.
Åtta anställda har slutat för att anställningen var tidsbegränsad, sex anställda har gått till annan statlig anställning.
Ytterligare två ska sluta under våren. Staffan Jonsson, administrativ chef och en av fyra i ledningsgruppen, slutar den 1 april efter sex år på museet för att börja arbeta på en sportanläggning i Uppsala.
En arkivhandläggare som är tjänstledig har fått annat arbete och kommer säga upp sig.
Museet har 41 anställda.
Källa: Arkitekturmuseet

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.