Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Pr-chefen till AIK-tränaren: Svär mindre

Publicerad: 13 januari 2009, 09:02

Svär inte i varje mening! AIK-tränaren Mikael Stahre har fått en lektion i språkbruk av klubbens kommunikationschef Sophie Josefsson. – Att svära kan vara bra som förstärkningsord, men man bör inte göra det för mycket, säger Josefsson till Resume.se.


Nye AIK-tränaren Mikael Stahre. Foto: Scanpix.

Mikael Stahre är en flitig användare av kraftuttryck – men som tränare i AIK måste han tänka efter en aning och inte bara tala från hjärtat.

Kommunikationschefen Sophie Josefsson har haft ett snack med Stahre om hans språkbruk.

– Det stämmer att vi har talat om det. Han frågade mig, och det man kan tänka på är att inte svära jättemycket i intervjuer.

– Att svära kan vara bra som förstärkningsord, men man bör inte göra det för mycket. Men det är inget förbud, det här har blivit lite av ett internskämt och det är ingen big deal, säger Sophie Josefsson.

Mikael Stahre tänker dock inte sluta svära helt, meddelar han.

–  Nej, ibland måste man använda förstärkningsord för att få fram sitt budskap. Då blir det jävligt bra, ha ha, säger han till Sportbladet.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.