Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

PR-cheferna med rejäla lyft i lönekuvertet

Publicerad: 20 november 2018, 13:42

Maria Grimberg.

Foto: Montage: Andreas Elgstrand.

6,9 miljoner kronor drog JKL:s vd Maria Grimberg in i fjol. Det är nästan dubbelt så mycket som året innan.


Ämnen i artikeln:

PR-ByråerKartläggning

Redan 1993 började Maria Grimberg på JKL, då som 24-åring. Tio år senare tog hon över som Stockholmschef på byrån och blev då samtidigt vice vd. Vd för byrån har hon varit sedan 2010.

Under åren har mycket hänt på JKL. Först köptes man upp av Leo Burnett och sedermera Publicis. I fjol gick de ihop med den europeiska byrån CNC, som ägs av samma nätverk. Tidigare i höstas kom nästa affär: då stod det klart att JKL fusioneras med New York-byrån Kekst. I och med det kommer JKL ha verksamhet i Stockholm, Bryssel, London, Berlin, Frankfurt, München, Tokyo Seoul, Abu Dhabi och Hong Kong.

Maria Grimbergs förvärvsinkomst på 6,9 miljoner i fjol motsvarar sex procent av JKL:s omsättning och 66 procent av rörelseresultatet 2017. När Resumé når henne är hon fåordig:

– Detta är en engångseffekt som relaterar till försäljning ur ett långsiktigt ersättningsprogram så ingen löneförändring, skriver hon i ett sms.

Det här är en del av en större lönekartläggning, som finns i sin helhet på Resumé Insikt. Där har vi samlat lönerna för 130 vd:ar, ägare och grundare i pr-branschen. För att ta del av hela listan behöver du teckna en prenumeration på Resumé Insikt.

Prova Resumé Insikt i 30 dagar

Är du redan prenumerant? Logga in här!

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

PR-ByråerKartläggning

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.