Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Pr-drottningen tar sig an Petter

Publicerad: 8 december 2011, 10:53

Petter och Lili Assefa.

Foto: Resumé och pressbild.

Nu ska det bli ordning på pr-fronten för Petter. Han har anlitat ett tungt namn i branschen – pr-drottningen Lili Assefa. – Vi har så otroligt mycket idéer, säger Petter till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Lili AssefaPetter

Petter har haft en mängd olika lösningar för sin pr de senaste åren. Men nu har rapstjärnan skrivit ett längre kontrakt med Lili Assefa.

– Petter och mina vägar har korsats flera gånger de senaste åren. Petter är inte bara artist utan också en stark entreprenör med massa idéer. 2012 kommer bli ett spännande år utöver Petters medverkan The Voice, säger Lili Assefa till Resume.se.

Petters huvudsyssla just nu är TV4:s kommande storsatsning The Voice där han är jurymedlem.

– Jag har under en längre period, när jag jobbat med skivbolagspromotion, upplevt att det inte har varit så skräddarsytt.
Jag har väldigt många egna idéer och tankar för min pr. Konsultpromotion är så oerhört mycket mer givande, säger Petter till Resume.se och fortsätter.

– Jag och Lili, är jämngamla, våra vägar har korsats i många
sammanhang. Hon fattar hur jag tänker och otroligt kvick och vass,
precis så vill jag ha det. Vi har så otroligt mycket idéer.

Lili Assefas kundstock utökas alltså, och hennes bolag Assefa Kommunikation, där hon själv är enda anställd, har gått allt bättre.

På två år har hon mer än tredubblat omsättningen, från 1,1 till 3,3 miljoner kronor. Rörelsevinsten i fjol landade på 1,9 miljoner och på sista raden blev resultatet en miljon kronor. Hela vinsten har Lili Assefa överfört till en periodiseringsfond.

Noterbart är att hon har sänkt sin egen lön jämfört med 2009, då hon tog ut 420 000 kronor. I fjol nöjde hon sig, enligt den senaste årsredovisningen, med att ta ut 126 000 kronor.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Lili AssefaPetter

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.