Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Pr-konsult castingchef för Lets dance

Publicerad: 7 januari 2011, 12:22

Pr-konsulten Lili Assefa har arbetat som castingansvarig för Let’s dance på uppdrag av produktionsbolaget Mastiff. Årets startfält ses som mycket starkt. – Jag är självklart jävig, men vi är väldigt nöjda, säger Lili Assefa till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Lets danceLili AssefaTV4

Lili Assefa.

Pr-kvinnan Lili Assefa, som driver den egna pr-byrån Assefa Kommunikation, har en diger meritlista i tv-branschen. Hon har hyrts in som pressansvarig för en rad storproduktioner, bland annat TV4:s ”Idol”, ”Så mycket bättre” och ”Let’s dance”.

I just Let’s dance har hon även en annan roll – som castingansvarig, på uppdrag av produktionsbolaget Mastiff.  För andra säsongen i rad har raggat vassa deltagare som går hem i stugorna.

– Det var Hannah Widell (utvecklingschef på Mastiff, reds anm) som ringde och frågade mig, och jag tyckte att det var intressant. Hon ville att jag skulle använda mitt kontaktnät för att hitta bra namn, och vi snackade ihop oss med TV4.

I castingprocessen har TV4 sista ordet – det är kanalen som slutligen bestämmer vilka deltagare som ska vara med.

– Mastiff hyrde in henne som person för att hon är så duktig och proffsig, de hyrde inte in hennes pr-bolag. Hon har varit en av flera i det här arbetet. Det är ingen skillnad på det här castingarbetet och andra castingprocesser för TV4:s program. Vi vill ha en bred mix av intressanta personer med olika bakgrund som kompletterar varandra. Det har vi den här säsongen, och det har vi haft tidigare säsonger också, säger Magnus Karlsson-Lamm, exekutiv producent för Let's dance på TV4.

Klart är dock att det är ovanligt att en pr-konsult har rollen som castingansvarig.

– Ja, det är ovanligt, men jag har varit väldigt insnöad i tv-världen länge, säger Lili Assefa.

Bland deltagarna finns det i år en rad ”citatmaskiner” som är heta för kvällstidningarna framför allt på den manliga sidan, med personer som bland annat Björn Ranelid, Frank Andersson och Anders Bagge.

Kvällstidningarna skriver flera uppslag var inför kvällens premiär.

– Det är ett stort tv-program och det är kul att det uppmärksammas, säger Lili Assefa.

TV4:s tittarmål är att nå samma nivå som förra säsongen, enligt Magnus Karlsson-Lamm. Då sågs säsongspremiären av knappt 1,7 miljoner tittare. Finalen lockade 1 720 000 tittare, och när det var dags att rösta spräcktes tvåmiljonersvallen.

Paren som tävlar i Let's dance 2011:

Björn Ranelid och Maria Lindberg
Hannah Graaf Karyd och Calle Sterner
Alexander Rybak och Malin Johansson
Tina Thörner och Tobias Karlsson
Andreas Weise och Sigrid Bernson
Jessica Andersson och Kristjan Lootus
Frank Andersson och Charlotte Sinclair
Alexandra Pascalidou och Ludwig Jerkander
Anders Bagge och Cecilia Ehrling
Helena Lundbäck och Jonathan Näslund
Figge Norling och Oksana Spichak
Denise Rudberg och Tobias Wallin

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Lets danceLili AssefaTV4

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.