Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Pr-konsult i avlyssningsskandal

Publicerad: 3 september 2010, 07:01

David Camerons kommunikationschef Andy Coulson anklagas igen för olaga telefonavlyssning. Den här gången är det en gammal kompis till Coulson som berättar för New York Times.

Ämnen i artikeln:

David CameronAndy Coulson

Billy Andersson

billy.andersson@resume.se


Andy Coulson.

Det blev stor skandal 2007 när brittiska tabloiden News of the Worlds kungareporter Clive Goodman åkte i fängelse för att ha hackat sig in på Buckingham Palaces telefonsvarare.

Tidningens chefredaktör Andy Coulson förnekade någon som helst kännedom om avlyssningen men avgick från sin post. Han fick i stället jobb som kommunikationschef hos tories partiledare David Cameron, numera premiärminister.

Förra året hävdade Guardian att telefonavlyssningen på News of the World var betydligt mer spridd än vad som hade påståtts tidigare.

Men News of the World, som ägs av Rupert Murdochs bolag News Corp, blånekade och har fortsatt att blåneka. Så sent som i juni i år försäkrade Andy Coulson inför en parlamentarisk kommitté att han inte kände till något om telefonavlyssning och förnekade att telefonavlyssning var en vanlig journalistisk metod.

Men anklagelserna förföljer Coulson och nu är det New York Times som i en stor artikel med både namngivna och anonyma källor slår fast att telefonavlyssnig var utbredd på News of the World.

– Alla visste om det. Redaktionskatten visste om det, säger en anonym reporter på tidningen.

Andy Coulsons före detta kompis och kollega Sean Hoare berättar att Coulson uppmuntrade honom att använda telefonavlyssning. Problemet med Hoare var att han inte kunde sköta droger och sprit och fick sparken från News of the World vilket minskar hans trovärdighet något.

Men en före detta redaktör på News of the World, som är anonym, bekräfta dock Hoares historia.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev