Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Pr-konsulten: Avgå Juholt

Publicerad: 17 november 2011, 07:36

S-ledaren Juholt vänder delar av pressen mot sig när han går ut och kräver respekt för partiet, menar Jonas Morian

Foto: Janne Sundling

Jonas Morian, S-märkt pr-konsult och chefredaktör för Makthavare.se, stämmer in i kritiken mot Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt och menar att det är dags för honom att lämna partiledarposten.


Ämnen i artikeln:

Håkan JuholtJonas Morian

I ett blogginlägg på sin egen sajt skriver Jonas Morian om S-ledaren Håkan Juholt, och att det är läge att diskutera om han ska vara kvar som partiledare. Jonas Morian, S-märkt pr-konsult och chefredaktör för sajten Makthavare.se kräver också i Svenska Dagbladet att Juholt avgår.

– Hans förutsättningar att vinna ett val är så små att det är bättre han lämnar över till någon annan, säger han till Svd.

Jonas Morian menar att ett av de största problemen är att Juholt, som Morian skriver i sitt blogginlägg, inte förstått att det är ett problem att skattepengar finansierat boendekostnaderna.

– Det gör mig ont att säga så här, jag vill inte partiet illa, säger Jonas Morian till Resume.se, men han säger också:

– Grundproblemet är att vi har en partiordförande som inte håller måttet.

Vad tycker du om hans mediehantering?

– Det har varit bristfälligt. Han vägrade ställa upp i Agenda, och ställde krav på möblemanget. Han vänder dessutom delar av journalistkåren mot sig när han kräver respekt som han inte har gjort sig förtjänt av.

Vad sänder det för signaler?

– Det sänder dåliga signaler, han är inte mogen uppgiften

Vem skulle vara lämplig som ny partiledare enligt dig?

– Det finns ingen självklar ledare. Det finns inte en kultur som uppmuntrar till att folk gör sig beredda att ta på sig det uppdraget, och i slutänden känns det som att folk måste släpas fram till uppdraget. Men det finns gott om bra namn i riksdagen.

– I det här läget skulle det kunna passa med någon som inte sitter i riksdagen i dagsläget.

Emanuel Videla

Ämnen i artikeln:

Håkan JuholtJonas Morian

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.