Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Pr-konsulten lät studenterna kapa hans Facebook-konto

Publicerad: 23 april 2015, 12:00

Pr-studenterna bytte snabbt Simon Strands profilbild

Som föreläsare på Berghs lät pr-konsulten Simon Strand studenterna ta kommandot över hans Facebook-konto i tre timmar. Facerapes om att han ska bli pappa och har förlovat sig spred sig i hans flöde.


Ämnen i artikeln:

Berghs School of CommunicationSimon Strand

Det var i går som Simon Strand frågade sina Facebookvänner vad han skulle prata om under sin tre timmar långa föreläsning på temat "kraften i sociala medier" för pr-klassen på Berghs.  Pr-byrån Junos grundare Caroline Jungsand gav pr-konsulten rådet att låna ut sina konton på sociala medier till klassen och låta dem göra vad de ville med hans varumärke.

Simon Strand nappade på idén. I den första av pr-konsultens slides fick de 28 pr-studenterna tillgång till hans inloggningsuppgifter på Facebook. Medan studenterna fick träna på saker som att pitcha i sittande möte fylldes hans flöde snabbt av facerapes. Facebook-vännerna fick bland annat nyheten att han hade förlovat sig och bjöds in till eventet "BABYLYCKA!"

– Det var värst för min flickvän. Flera släktingar har hört av sig henne under dagen. Men jag har börjat rensa bort i flödet.

Vad var meningen att de skulle lära sig av övningen?
– Sensmoralen är att det är svårt att vara kreativ på beställning. Det är svårt att engagera om man bara har tre timmar på sig. Utifrån det tycker jag att de lyckades bra. Att vara självutlämnande är ett klassiskt sätt att få folk engagerade.

– För mig var det viktigt att se till att min föreläsning inte tangerade vad de andra föreläsarna redan har tagit upp.  

Var du aldrig orolig?
– Nej, inte särskilt. Orädsla är mitt viktigaste underliggande råd till studenterna.

Den student som lyckades bäst taggade komikern Özz Nujen i en uppdatering frågade om han kunde vara vigselförrättare vid bröllopet. Priset var ett matkort på DDB Stockholms kök i Bonniers konsthall laddat med 108 kronor.

När föreläsningen var över tog Simon Strand åter kontrollen över sitt Facebook-konto och försäkrade alla om att det bara var en övning.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.