Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Pr-konsulten om Honkamaa-intervjun

Publicerad: 22 november 2013, 08:45

Joanna Mossberg, pr-konsult på Grayling.

I SvD:s intervju med Stina Honkamaa Bergfors får läsarna bilden av att Grayling-konsulten Joanna Mossberg försöker styra innehållet. – Jag har en lite mer nyanserad bild av situationen än den som förmedlas i artikeln, säger hon själv till Resumé.


Ämnen i artikeln:

United ScreensMalin EkmanStina Honkamaa Bergfors

Joanna Mossberg vill inte närmare berätta hur hon själv upplevde situationen där SvD:s Malin Ekman intervjuade United Screens vd Stina Honkamaa Bergfors:
– Jag kan inte kommentera specifika kundhändelser, säger hon.

Men rent generellt förklarar hon hur hon brukar arbeta:  
– Eftersom jag håller i journalistkontakterna brukar jag inför intervjuerna försöka se till att förutsättningarna för intervjun är klara. Ibland väljer kunderna efter det att inte ställa upp, och ibland gör journalisterna det valet, säger hon.  

På förhand hade Joanna Mossberg klargjort att United Screens vd inte svarar på frågor som rör henne som privatperson. När Malin Ekman tangerade det ämnet valde hon att bryta in.

Drar du några lärdomar av den här händelsen?
– Jag hoppas att journalister tycker att vi är ett bra hjälpmedel och förser er med fakta, att vi agerar brygga mellan intervjuobjekt och journalister. Det tänker jag försöka fortsätta vara.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.