Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Pr-konsulten som försökte muta Sjöshult åtalas

Publicerad: 14 april 2008, 13:19

Den pr-konsult på Gullers Grupp som erbjöd Fredrik Sjöshult en resa till Fort Lauderdale, Florida, åtalas för bestickning.


I februari 2006 skrev Fredrik Sjöshult i en krönika i Dagens Industri att han blivit inbjuden till en mässa i Fort Lauderdale, Florida, av pr-konsulten på Gullers grupp. Mässan handlade om dokumenthantering och Gullers Grupps uppdragsgivare var Ecopy, som skulle satsa på den svenska och nordiska marknaden.

I inbjudan skrev Gullers Grupp att det skulle finnas tillfälle att se demonstrationer av Ecopys produkter samt: "Tillåt dig dessutom in stund i solen!".

I inbjudan framgick klart att Ecopy skulle stå för resa och hotell, vilket Sjöshult i krönikan uppskattade till ett värde av totalt 25 700 kronor.

Nu åtalas pr-konsulten som fortfarande arbetat på Gullers Grupp. I gärningsbeskrivningen skriver åklagaren:

"xx har i februari 2006 i Stockholm erbjudit Fredrik Sjöshult muta eller annan otillbörlig belöning för dennes tjänsteutövning som anställd journalist vid tidningen Dagens Industri genom att erbjuda denne gratis boende på hotell samt flygresa till och från Fort Lauderdale".

Som bevis lägger åklagaren fram avskrift av e-postmeddelanden mellan pr-konsulten och Fredrik Sjöshult samt förhör med Sjöshult och Gunilla Herlitz, chefredaktör på Dagens Industri. I förhören förnekar pr-konsulten brott.

Resume.se har talat med Gullers Grupps vd Hans Gennerud samt pr-konsulten som åtalas. Båda ber att få återkomma.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.