Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Pr-konsultens tabbe: Sålde in Skifs-nyheten från hotellrestaurangen

Publicerad: 23 november 2015, 13:20

Tala är silver, tiga är guld. Eller?

Foto: Pressbild.

Björn Skifs drar i gång Badrocken igen. Nyheten släpptes på en presskonferens i dag klockan 11. Men innan dess hade en person överhört när pr-konsulten sålde in nyheten till media – från hotellrestaurangens frukostbuffé.


Tala är silver, tiga är guld. Det ordspråket hade troligtvis inte Anders Westin på Westin Promotion, som sköter pr åt Björn Skifs, överst i sinnet när han satt och åt frukost på hotell Scandic Anglais i morse.

Han ringde nämligen runt till SR:s P4 och Nyhetsmorgon under frukosten och berättade om att Björn Skifs skulle starta upp Badrocken igen – mot embargo.

Det han kanske inte räknade med var att han inte talade för döva öron. Journalisten Thomas Frostberg, som bland annat skriver för sajten 8till5 och Sydsvenskan, överhörde nämligen samtalen – han satt i samma frukostmatsal. Sedan la han ut delar av storyn i sociala medier – före Anders Westin släppte nyheten brett.

– Jag satt tillsammans med en kollega och pratade i min mobil. Det kanske var klantigt av mig, säger Anders Westin när vi ringer upp.

– Vi har ändå lyckats hålla det tyst även om det var många som visste om det här. Både på Borgholms kommun, tekniker, band och artister. Därför är det egentligen inte hela världen att det kom ut på morgonen. Men det var klantigt av mig.

Det har spekulerats i om det här är en strategi från er sida - att prata öppet för att skapa buzz?
– Nej så var det inte. Jag har jobbat i branschen i 30 år, så jag känner igen många och de flesta känner igen mig. Hade jag sett någon från media hade jag kanske dragit öronen åt mig. Det var rätt tomt i matsalen, men det satt en man vid bordet bakom.

Det blir inga fler samtal i hotellrestauranger framöver?
– Nej, det blir det inte. Men jag ser det ändå som positivt att jag nu fått veta att man får passa sig mycket.

Den klassiska showen Badrock var en sommarsuccé mellan 1986 och 1992. I dag kom alltså nyheten att det startar upp igen i sommar.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.