Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Pr-konsulter startar crowdfundingkampanj mot SD

Publicerad: 4 augusti 2015, 06:50

Pr-konsulterna Canan Yasar och Maria Hazard startar insamlingen "We are ashamed" för att kunna ta tillbaka det utrymme där Sverigedemokraternas uppmärksammade kampanj riktad till turister nu sitter. Målet är att få in 150000 kronor på några veckor.


Ämnen i artikeln:

Canan YasarSverigedemokraterna

SD:s engelskspråkiga kampanj inleddes igår i Östermalmstorgs tunnelbana och pågår två veckor framåt. Canan Yasar och Maria Hazard vill köpa annonsutrymmet på samma yta direkt efter att SD:s kampanj är över.

- Majoriten av oss är toleranta och delar inte SD:s åsikter, men annonseringar som denna bidrar till normaliseringen av främlingsfientlighet och rasism. Därför är det viktigt att vi alla hjälps åt att stävja detta genom aktiv handling och inte bara genom att sucka högt. Vi drar vårt strå till stacken och sätter ner foten genom att visa på en annan bild av Sverige, säger Canan Yasar till Resumé.

Reklamkampanjen kommer att tas fram de närmsta dagarna. Målet är att den ska upp om två veckor.

- Såklart hoppas vi på många backare, men det viktiga är att vi får in pengar så att vi kan genomföra annonskampanjen. Vi ser gärna företag och organisationer som också vill vara med och stå upp för en positiv och tolerant bild av Sverige. Vi kommer att sprida den via våra nätverk och i våra egna kanaler.

Vad har ni fått för kommentarer?

- Det är redan jättemånga som har hört av sig och tycker att det är ett bra initiativ. Nu får vi se om alla de kan hjälpa till att samla in pengar också, säger Canan Yasar.

Här är insamlingen.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.