Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Pr-kris för Securitas

Publicerad: 12 oktober 2011, 12:15

Säkerhetsjätten Securitas har hamnat i medialt blåsväder. Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter, Metro och TV4 rapporterar om en revisionsrapport där det beskrivs hur Securitas fuskat med biljettkontrollerna i Stockholms kollektivtrafik. – Medialt är situationen allvarlig, säger Securitas informationschef Peter Köhler.


Securitas anklagas för fusk i samband med biljettkontroller i Stockholms kollektivtrafik.  Foto: Securitas.

Det blev en tuff morgon för Securitas. Flera större medier, som Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Metro och TV4 rapporterar om en ny revisionsrapport där det riktas kritik mot Securitas och deras samarbete med SL. Enligt rapporten ska det ha förekommit fusk i samband med Securitas biljettkontroller. Svenska Dagbladet sätter till exempel rubriken "Utbrett fusk vid SL:s kontroller".
– Medialt är situationen allvarlig, säger Securitas informationschef Peter Köhler.

Hur hanterar ni den här situationen?
– Vi håller på med det. Men det är för tidigt att säga något exakt, det får vänta.

Det skrivs bland annat att ni kan förlora avtalet med SL?
– Det skrivs allt möjligt. Min rekommendation är att man sätter sig och läser igenom den här rapporten. Det är inte alltid som rubriksättningen ger hela bilden, säger Peter Köhler.

Revisionsrapporten har fått trafiklandstingsrådet Christer G. Wennerholm att reagera. I en kommentar säger han att Securitas har en månad på sig att bättra sig, annars ska man se över om avtalet kan sägas upp.

Resume.se har även sökt representanter för SL.

Emanuel Videla

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.