Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Pr-kris för vitaminvattnet

Publicerad: 2 februari 2011, 09:50

Då: Pr-succé. Idag: Pr-kris. Vitaminvattnet Vitamin Well anklagas för att vara en sockerbomb.


Ämnen i artikeln:

Vitamin Well

Vitamin Well har marknadsförts hårt de senaste åren.

Aftonbladets löp i dag.

För drygt tre år sedan lanserades Vitamin Well på den svenska marknaden. Företaget har plockat marknadsandelar med hjälp av ett framgångsrikt kommunikationsarbete – bland byråerna finns reklambyrån Waters Widgren TBWA, mediebyrån Kinetic och designbyrån Neumeister.

Livsstilsmagasinen har försette med rikliga mängder Vitamin Well och konsumenternas intryck har varit att de klunkat i sig en helnyttig dryck – men nu visar det sig att den innehåller en hel del socker – motsvarande sex sockerbitar per flaska.

Aftonbladet skriver i dag på löpsedeln att Vitamin Well är en dold sockerbomb och kallar det även för ”vattenbluffen”.

Konkurrenten – Coca-colas Witamin Water – förbjöds nyligen att markandsföra sin produkt just på grund av den höga andelen socker, skriver Aftonbladet.

Läget är i dag pressat på Vitamin Well efter Aftonbladets publicering.

Vd:n Jonas Pettersson:

Att se löpsedeln är ju självjklöart inte roligt. Men det är ju liksom inget nytt. Sockermängden som angivits i tidningen är korrekt, men de borde ha haft en jämförelse med andra drycker. Vi har mycket mindre socker än alternativen juicer och läsk. Vi har aldrig hemlighållit att vår dryck innehåller socker, det märker man när man dricker den.

Nu ska Vitamin Well informera återförsäljarna om att drycken ändå är ett bättre alternativ än juice och läsk.

Vitamin Well AB grundades 2007 med affärsidén att "under eget varumärke utveckla, producera och marknadsföra vitamin- och mineralberikade drycker med en tydlig funktionalitet för konsumenten".

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Vitamin Well

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.