Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Pr-kungen

Publicerad: 28 juni 2010, 07:14

Paparazzibilderna på Sveriges konung – läsande Johan Theorins bästsäljare ”Blodläge” – får förlaget att jubla. – Klart att det är mycket värt för oss, säger Anna-Karin Korpi, informationsansvarig på Wahlström & Widstrand, till Resume.se.


Expressen och Aftonbladet zoomar båda in boken "Blodläge" som kungen läser på Rivieran.

Båda kvällstidningarna har i dag bilder på kung Carl XVI Gustaf när han läser deckarkungen Johan Theorins bok ”Blodläge” på semestern på Franska rivieran.

Såväl Aftonbladet som Expressen har just vinklat på kungens bokval.

På så sätt får Theorin och förlaget Wahlström & Widstrand oväntad draghjälp.

Att boken fått kunglig glans är givetvis guld värt.
– Klart att det är mycket värt. Vi är jättestolta och glada över att kungen läser Johan Theorin, säger Anna-Karin Korpi, som har en teori om varför kungen valt just den boken:

– Johan Theorin skriver väldigt bra spänningslitteratur och kungen kanske gillar den för att den utspelar sig på Öland, liksom hans övriga böcker. Kungen är ju på Öland på somrarna och den öländska naturen är viktig i boken.

Vet du om kungen läst de andra böckerna också?

– Nej, det känner jag inte till.

Hur värderar du den här publiciteten i reklampengar?
–  Det är väldigt svårt att värdera det, jag kan inte säga det, men det är självklart glädjande. Och kungen har gjort ett jättebra val.

Det är inte så att ni har skickat ett ex till kungen och att det är därför han läser boken?
– Nej, vi jobbar pr-mässigt med alla våra böcker, men så gör vi inte.

Johan Theorin är är den bäst säljande författaren på Wahlström & Widstrand i år, och även på Bonnierförlagen i stort. "Blodläge" har sålt i 86 000 exemplar på två månader.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.