Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

PR-nätverk in på den nordiska marknaden

Publicerad: 22 maj 2009, 08:49

Waggener Edstrom Worldwide, global multiserviceagentur inom PR-branschen, vill satsa på den nordiska marknaden, speciellt den finska. Nu har de inlett ett sammarbete med den finska pr-byrån OSG Communications.


Waggener Edstrom Worldwide, WE, har inlett ett sammarbete med den finska pr-byrån OSG Communications.

För OSG:s del innebär samarbetet att de nu går med i WE:s Global Alliance-program och att de får krafter att även hjälpa sina kunder internationellt. För WE ger samarbetet en fot in på den nordiska marknaden där nätverken tidigare inte haft något kontor eller representation.

– Våra kundbehov signalerade vikten av Norden som en högpresterande, snabbt växande region och grogrund för innovation. OSG:s integrerade erbjudande stärker vidare vårt globala nätverk och gör det möjligt för oss att betjäna kunder som vill dra nytta av regionens innovationspotential, säger Chris Talago, general manager och executive vice president på Waggener Edstrom EMEA, i en kommentar.

Pr-industrin i Finland är på kraftig frammarsch vilket är en anledning till att WE valde en finsk partner för den nordiska marknaden.

– På senare tid har finländska företag satsat mer på marknadsföring och funnit att särskilt pr är ett kraftigt verktyg när det gäller att få fram sitt budskap globalt. Förra året växte pr-industrin i Finland med 20 procent, säger Toni Perez, managing director på OSG Communications.

WE har idag kontor i 16 länder runt om i världen. De har 17 Global Alliance-partners.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.