Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Pr-nestorn Max Clifford död

Publicerad: 11 december 2017, 09:21

Max Clifford avled under söndagen.

Foto: Wikimedia Commons

Han var spindeln i nätet bakom flera tunga avslöjanden och har jobbat med Beatles, Frank Sinatra och Muhammad Ali. Men den ovigde pr-kungen Max Clifford avslutade sitt liv i fängelse efter att ha dömts till åtta års fängelse mot sitt nekande för sexuellt utnyttjande av tonårsflickor. I söndags dog han, 74 år gammal.


Max Clifford är känd som en av Storbritanniens mediepersonligheter och har som mellanhand varit med om flera stora avslöjanden i tabloidpressen, inte minst genom historier av ”kiss and tell”-karaktär. Han var också involverad i både David Beckham och Sven-Göran Erikssons otrohetsskandaler i mitten av 2000-talet.

I sin tidiga karriär representerade han Beatles, Muhammad Ali  och Frank Sinatra. Men trots att han var ansedd som en av de stora pionjärerna inom pr-området var hans metoder ifrågasatta och han blev exempelvis aldrig intagen i Storbritanniens officiella branschorganisation.

Max Clifford drabbades av hjärtstopp i fredags i sin cell och kördes till sjukhus. Hans tillstånd försämrades under helgen och han avled i söndags, skriver The Guardian. Han avtjänade ett åttaårigt fängelsestraff
för åtta olika fall av sexuella utnyttjanden som ska ha skett mellan 1977 och 1985.  

Han dömdes mot sitt nekande i april 2014 och hans försök att överklaga domen senare under året väckte inget gehör. Så sent som i år har Max Clifford försökt få till en resning eftersom han ansåg sig ha nya bevis, men han avled innan det kom beslut i frågan. I rättegången 201ansåg domaren att Max Clifford påvisat brist på empati gentemot offren då han setts skratta och skapa på huvudet åt anklagelserna som riktades mot honom.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.