Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Pr prioritet i ny satsning från Sveriges Annonsörer

Publicerad: 2 september 2010, 09:32

Sveriges Annonsörer satsar stort på att driva frågor kring självreglering och kommersiell yttrandefrihet. För ändamålet inleds ett månatligt samarbete med pr-byrån Re:Public Relations. Som direkt effekt avvecklar byrån sitt samarbete med Sveriges Mediebyråer.


truetrue2020-09-10T11:32

Sveriges Annonsörers Anders Ericson anlitar Catharina Jevrell vd för Re:Public Relations, för en stor pr-satsning.

Tidigare har Sveriges Annonsörer arbetat på ad hoc-basis med exempelvis Prime och Hill & Knowlton. Men eftersom ökat utrymme i medierna utgör ett av affärsplanens fem huvudmål spelar pr en allt viktigare roll framöver:
– Även om 100-wattaren och Stora Annonsördagen är fortsatt viktigt lever detta i skuggan av frågor som kommersiell yttrandefrihet och självreglering. Vi gillar inte lagar, utan tror att branschen själv är bäst lämpad att hantera sina frågor och behöver starka och skärpta hjärnor som hjälper oss att nå ut med detta, säger Anders Ericson, vd på Sveriges Annonsörer.

Att valet föll på just Re:Public Relations har flera orsaker. Storleksmässigt passar byrån bra då Sveriges Annonsörer inte har samma resurser som exempelvis Svenskt Näringsliv och Företagarna:
– Vi har nyligen sagt upp samarbetet med vår reklambyrå Familjen. Vi kan inte ha något mischmasch och i år har pr prioritet, säger Anders Ericson.

En ytterligare orsak är att byrån har visat gott resultat i samband med tidigare uppdrag för Sveriges Medie­byråer kring exempelvis Stockholm MediaWeek.
Även vad gäller 100-wattaren hoppas Anders Ericson att pr-samarbetet ska bära frukt:
– Guldägget är större, men relationen är kanske 100–70, medan pr-exponeringen är 95–5 till dem, säger han.

Re:Public Relations vd, Catharina Jevrell, kommenterar uppdraget:
– Vi har arbetat med Sveriges Mediebyråer sedan 2006, vilket har varit fantastiskt roligt och givande. Nu har vi blivit uppvaktade av Sveriges Annonsörer, som är en ännu större branschorganisation, och ser fram emot att få engagera oss i deras utmaningar.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.