Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

PR-proffs blir minister

Publicerad: 21 januari 2013, 08:51

Maria Arnholm

Foto: Andreas Elgstrand

I dag stod det klart att Nyamko Sabuni lämnar regeringen och posten som jämställdhetsminister Nu tar Maria Arnholm, tidigare vd på Springtime, äver ministerämbetet.

Ämnen i artikeln:

SpringtimeMaria ArnholmNyamko Sabuni

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Folkpartiets Nyamko Sabuni meddelade i dag att hon avgår från regeringen med omedelbar verkan. Hon lämnar även sin plats i riksdagen. Ett erfaret namn från kommunikationsbranschen blir ny jämställdhetsminister.

Nu står det klart att det blir Maria Arnholm som får ministerämbetet. Fram tills nu har hon varit statssekreterare hos Nyamko Sabuni.

Innan dess har hon bland annat varit kommunikationschef på Coop och vd på pr-byrån Spingtime. Maria Arnholm har även varit stabschef på socialdepartementet.

I våras lämnade Maria Arnholm Springtime för Utbildningsdepartementet. I en intervju med Resumé från i maj 2012 svarade Maria Arnholm så här på frågan om hon och Nyamko Sabuni brinner för samma frågor:

– Absolut. Nyamko ansvarar för flera av de frågor jag brinner allra mest för. Till exempel förskola och vuxenutbildning som handlar om växt och ständig utveckling. Eller det civila samhället, alla de insatser människor gör för att hjälpa och stötta andra. Och inte minst den stora, komplexa frågan om jämställdhet mellan kvinnor och män. Den genomsyrar allt, sade Maria Arnholm då.

Samtidigt ratade hon Nyamko Sabunis utspel om lagstiftning om att tvinga bolagstyrelser att sätta upp mål för ökad jämställdhet vid dagens presskonferens.

Under Bengt Westerbergs tid som folkpartiledare jobbade Maria Arnholm vid hans sida i elva års tid. Så här definierade hon sig som liberal i intervjun med Resumé:

– Liberala värden som öppenhet och tolerans är avgörande för mig. Att se den andre, att inte acceptera sina egna eller andras fördomar, att inte välja den lätta vägen utan att hela tiden leta efter den rätta.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev