Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Pr-snurr på Läckbergs dans

Publicerad: 4 april 2012, 14:20

Christina Saliba jublar åt Camilla Läckberg i sändning.

Foto: TV4.

Christina Saliba, vd för Weber Shandwick, jobbar tight med Camilla Läckberg – även i Let’s dance. Under premiärsändningen i fredags supportade hon deckardrottningen och hjälpte henne med mediahanteringen på plats. – Jag är lika involverad i hennes Let’s dance-satsning som som jag är i allt annat, säger Christina Saliba till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Christina SalibaWeber Shandwick

Under Let's dance-premiären i fredags fanns Camilla Läckbergs pr-konsult Christina Saliba på första parkett.

Saliba hade Camilla Läckbergs man Martin Melin bredvid sig.

Var du där enbart privat eller hjälpte du henne med mediehantering eller dylikt i samband med programmet?
– Jag hjälper Camilla delvis med hennes mediehantering i samarbete med Lina (Berggren) på TV4, säger Christina Saliba.

Du förhandlade kontraktet med TV4. Hur resonerade ni ur ett varumärkesperspektiv, varför passar ett sådant program bra för Camilla?
– Vem jag förhandlade med låter jag vara osagt. Camilla är ett folkkärt varumärke och Lets Dance är ett folkärt program så det är en bra matchning.

Hur viktig kund är Camilla Läckberg för Weber Shandwick?
– Hon är en mycket viktigt kund för Weber Shandwick och inte minst mig då jag har jobbat med Camilla och hela hennes affär och varumärke under några år. Vi arbetar väldigt nära varandra både vad gäller hennes varumärke på global nivå men även kring hela hennes affär.

Vad händer i övrigt hos er? Vem ersätter Anders Gerdin som gick till Grayling?
– Jag hade tre fantastiskt år med Anders vi jobbade mycket bra tillsammans. Hatten av till Grayling och grattis till dem som får en av Sveriges duktigaste på medierelationer. Däremot säker jag en vass och analytisk copywriter som är duktig på medierelationer. Om någon ska ersätta honom vet jag inte i dagsläget.

Weber Shandwick ska byta namn, vad blir nya namnet på byrån? Eller går ni ihop med McCann Stockholm?
– Gällande namnet på byrån kommer vi presentera det inom kort. Nej vi går inte ihop med McCann Stockholm utan McCann Stockholm är en bifirma precis som Weber Shandwick är, där jag är MD. Vi ingår i McCann Worldgroup AB där Robert Bryhn är vd.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.