Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Pr-succé för matkassebranschen

Publicerad: 15 november 2011, 09:36

Matkasseföretaget Middagsfrids vd Kristina Theander

Foto: Pressbild

Årets julklapp enligt Handelns utredningsinstitut är en färdigpackad matkasse. För branschen innebär det en succé – ett flertal medier har redan hakat på och rapporterar.


Handels utredningsinstitut, HUI, har utsett den färdigpackade matkassen till årets julklapp. För matkasseföretagen är det en pr-framgång, ett flertal medier har rapporterat om valet av årets julklapp. På ett av företagen, Middagsfrid, är man glada över valet, men man har inte tagit ställning till hur man ska dra nytta av situationen. Nyheten har precis nått fram under morgontimmarna.

– Vi har inte diskuterat det ännu, för vi har haft fullt upp med vår julkasse. Vi har twittrat och bloggat om det, men det blir kanske inga särskilda annonser för just det här, säger Kristina Theander, vd för Middagsfrid.

Vad betyder medieexponeringen för er?
– Det blir en snackis. Dessutom rör det sig om en period när försäljningen går ner. Det här rör sig inte heller om någon onödig julklapp, utan jag tror att allt fler letar efter meningsfulla presenter.

Hur upplever ni konkurrensen inom branschen?
– Den är tuff just nu, branschen är överetablerad. Många små aktörer etablerar sig, och risken är att de försvinner om något år. I det läget gäller det att visa vad man står för.

Linas matkasse är störst inom branschen, enligt en artikel i Dagens Industri. Så här kommenterar grundaren Niklas Aronsson valet av årets julklapp.

– En rejäl fjäder i hatten till oss och våra branschkollegor. Eftersom vi har glädjen att vara det företag som har störst spridning över landet så kommer vi garanterat få mycket positiva effekter av detta. Det har vi märkt av redan idag.

Emanuel Videla

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.